Patronlar Maaşla Gözlerini Boyamak İstese de Çalışanlar İçin Paradan Daha Değerli Olan 19 Şey

İşverenlerin çalışanlarından beklentisi olduğu gibi, her çalışanın da işvereninden beklentileri vardır. Davranış Bilimleri Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre çalışanlar için paradan önce, stressiz bir iş ortamı geliyor. Bunun için gerekli olanları da 20 maddeyle listelemişler.

1. Takdir

Takdir görmek, sadece çalışanlar için değil herkes için en büyük motivasyon kaynağıdır. Yaptığı işlerin değer gördüğünü bilen çalışanın, yaptığı işe özverisi artacaktır.

2. Dahil Olmak

Bir çalışan sadece yapması gerekenleri yapıp bitirmek değil, fikir, görüş ve önerileriyle bulunduğu is ortamına dahil olmayı ister.

3. Gelişim

Her çalışan, kedisini geliştirecek ve yükselmesini sağlayacak teknik ya da kişisel gelişim eğitimleri alabilmeyi talep eder.

4. Özerklik

Mesleki özerklik genellikle gözardı edilen bir konu. Mesleki özerklik kişinin

yaptığı işle ilgili gereklilikleri, değerleri, yükümlülükleri hakkında kendi kendinin karar verebilmesidir. Bu da bir çalışan için oldukça önemlidir.

5. Bağ

Bir çalışan hem şirketiyle hem de çalıştığı kişilerle yeterince bağ kurabilmelidir. Bu, beraberinde yaptığı işe bağlı olmayı getirecektir.

6. Ödül

Hayatın her alanında, başarı ödüllendirilmelidir. Şirketlerde, çalışanların ödüllendirilmesi, takdir etmenin bir göstergesi olarak en önemli motivasyon kaynaklarının başında gelir.

7. Motivasyon

Bu listede yer alan her şey birer motivasyon kaynağıdır aslında.

8. Koçluk

Çalışanlar kedilerini geliştirecek ve yükselmesini sağlayacak teknik ya da kişisel gelişim eğitimler almayı isteyebileceği gibi, yaptığı işte yol gösterici kişilerin yardımına da ihtiyaç duyabilir.

9. Terfi

Terfi işini iyi yapan, başarılı her çalışanın hakkıdır. Bu konudaki en büyük talepleri, terfilerin adaletli bir şekilde yaptırılması.

10. Adalet

Bir şirketin temel ilkesi, 'Çalışanlar arasında adaletli davranmak' olmalıdır. Şirket içindeki adaletsizlik bir çalışanın motivasyonunu tamamen bitirir hatta işten tamamen kopartır.

11. Saygı Görmek

Çalışanlar yaptıkları en ufak bir hatada aşağılanıp azarlanmak yerine, hatalarını telafi edebilme fırsatı verilmesini ve her insanın hata yapabileceği göz önüne bulundurarak bu duruma saygı gösterilmesini beklerler.

12. Zorlu Görevler

Zorlu görevler belki çalışanı strese sokabilir fakat bu görevleri yerine getirebildiğinde hem kendine güveni hem de motivasyonu fazlasıyla artacaktır.

13. Kariyer Fırsatı

Bir çalışan her zaman ilerleme ve  yükselme fırsatının olduğunu bilmek ister. Bu bir çalışan için önemli bir motivasyon kaynağıdır.

14. Güvenlik

Listedekilerin en önemlisi kesinlikle budur. Çalışan, işini yaparken kendini mutlaka güvende hissetmelidir.

15. Esnek Çalışma

Çalışma saatlerindeki ve ortamındaki esneklik çalışanın daha stressiz bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesini sağlayacaktır. Aksi taktirde bu durum çalışana, hem fiziksel hem psikolojik zararlar verebiliyor.

16. Dinlenilmek

Bir çalışan fikir, görüş ve önerileriyle bulunduğu is ortamına dahil olmayı isteyeceği gibi bu fikirlerin dinleneceği ve mutlaka değerlendirileceğini de bilmek ister.

17. Başarılar

Her çalışan başarılı ve en önemlisi başarıya ulaşmak için gerekli olan şeylerin (eğitim, koçluk vb.) kendisine her zaman sağlanabileceğini bilmek ister.

18. Büyüme

Aynı şekilde bir çalışan her zaman büyümesi ve yükselmesi için imkanı olduğundan emin olmak ister.

19. Sorumluluk

Sorumluluk almak ve bu sorumluluğu gerektiği şekilde yerine getirebilmek her insanın kendine güvenini arttırır. Çalışanlar, bu sorumlulukların eşit şekilde paylaşılmasını istiyor.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"