Onedio Logo

Trans Onur Yürüyüşüne İzin Verilmedi: Gözaltına Alınanlar Arasında Şokopop da Var

Kapak Görseli

İstanbul'da bu yıl 11’incisi düzenlenen Trans Onur Haftası kapsamında yapılması planlanan yürüyüş, yetkililer tarafından engellendi. İstanbul Valiliği ile Beyoğlu ve Şişli kaymakamlıkları, kamu düzeni ve güvenlik gerekçesiyle gün boyunca her türlü gösteri ve toplanma faaliyetini yasakladı. Bu kararın ardından Taksim’e çıkan metro seferleri durdurulurken, kent genelinde çok sayıda noktaya bariyerler yerleştirildi. Kadıköy’de bir araya gelen gruba ise polis müdahale etti; en az 50 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Trans onur yürüyüşüne engel...

Trans onur yürüyüşüne engel... Görseli

Tüm yasaklara ve engellemelere rağmen LGBTİ+’lar Kadıköy’ün Acıbadem semtinde bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi. Kısa süreli yürüyüşe polis müdahale etti. LGBTİ+’ların taşıdığı bayrak ve pankartlara el konulurken, 60’tan fazla kişi gözaltına alındı.

Avukat Hande Kuday, yürüyüşte Youtube içerik üreticisi Şokopop'un gözaltına alındığını açıkladı.

Avukat Hande Kuday, yürüyüşte Youtube içerik üreticisi Şokopop'un gözaltına alındığını açıkladı. Görseli twitter.com

Avukat Hande Kuday, Şokopop olarak tanınan Youtube içerik üreticisi Ekim Zafer Acun da gözaltına alındığını söyledi. Kuday konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

'Bu tweetleri yazdıktan hemen sonra avukat olarak alanda bulunan Kardelen’i de gözaltına aldılar. Yine alandan videolarını izlediğimiz şokopop da gözaltına alındı. Vatan emniyete avukatları almadıklarından arkadaşlarımızdan daha fazla haber alamıyoruz.

Kendi kudretli ve onurlu mücadeleleri bi yana, en az kamuoyu desteğini ve infialini yaratacağı düşünüldüğü için akp iktidarı açısından en kolay hedef olarak görülen lubunyaların uğradığı bu hukuksuz ve insanlık dışı muameleyi görünür kılmamız lazım. Arkadaşlarımızı geri alacağız.'

Çağdaş Hukukçular Derneği de gözaltıları takip ettiklerini duyurdu.

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Fatih Altaylı'nın Tutuklanması ile İlgili Açıklama Geldi
İran-İsrail-ABD Üçgeninde Gerilim Azalmıyor: Trump'tan İran'a Yeni Tehdit
Hangi Padişah Boğularak Öldürüldü? Fatih Altaylı'nın "Kurban Giden Osmanlı Padişahı" Dediği Kişi Kim?

Popüler İçerikler

İzmit'te Atatürk Büstüne Saldıran Kişi Tutuklandı
İzmit'te Atatürk Büstüne Saldıran Kişi Tutuklandı
Kurtlar Vadisi Dizisinde Cevat Akarsu Rolüyle Tanınan Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti
Kurtlar Vadisi Dizisinde Cevat Akarsu Rolüyle Tanınan Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti
Kemal Kılıçdaroğlu Şakası Yapmıştı: Datça Belediyesi Admininin Görevine Son Verildi
Kemal Kılıçdaroğlu Şakası Yapmıştı: Datça Belediyesi Admininin Görevine Son Verildi
YORUMLAR
22.06.2025

Yolsuzluk, hırsızlık, ırkçılık, adaletsizlik, açlık, parasızlık, din sömürüsü, içi boşaltılmış eğitim sistemi, gündüz kuşağı programları, iğrenç televizyon dizileri, vs vs. Toplumun ahlâkını bunlar bozmuyor da LGBTİ bireyler bozuyor değil mi? Yazık kafanıza... Eşit yaşam hakkı diye bir şey var duydunuz mu hiç? Her canlı bu hakka sahiptir! Karar mercii siz değilsiniz. Dünya size ait değil, herkes sizin gibi düşünmek, görünmek, yaşamak zorunda değil! Herkesin hesabı kendine. Koca evreni yaratan bir Allah var, o bilir, biz değil!

22.06.2025

Nesli Aracı abla bilmiyorum neyin kafasını yaşıyorsun ama kimse bu saydıklarının toplumun ahlakını bozmadığını söylemedi. Aksine yanlış ortamlardasın onedio da asla doğruyu söyleyip doğruyu savunan yok en azından çoğunluk. Allah(c.c.) den bahsedip LGBTİ bireyleri savunman açıkçası şu saatte beni kahkahalara boğdu. Her canllı eşt yaşam hakkı ile doğuyorsa filistindeki çocukların suçu nedir sorabilir miyim neredeyse her gün elinizde taşıdığınız ve peçetesinden tutun basit bir karıştıma çıubuğuna kadar ülkemize katkısı olmayıp dünyayı kontrol ettikleri iddiasıyla kendini bir şey sanan ülkelere para kazandırığ o çocukların ölmesine sebep oluyorsunuz? Bence bir dönüp kendinizi yoklayın derim:)

22.06.2025

bunlar neden sürekli yürüyor 🤨 sonra da yok yürümemize izin vermiyeah lpgm elden gidiyeah diye ağlıyorlar

22.06.2025

Sürekli mi? Şu an Trans Onur Günü'ndeyiz. Başka hangi gün Trans hakları için yürüyüş düzenlenmiş?

22.06.2025

Onur yürüyüşü yapmak için çok ciddi meselelerimiz var.. Mesela zeytinlikler.. Mesela aç uyuyan çocuklar.. Mesela andımızın hala yasak olması.. Mesela mili bayramlarımızın resmi törenlerle coşkuyla kutlanılmaması.. Bunlar sizin umurunuzda değilse siz de benim umurumda değilsiniz..

Sizinle bir haber paylaşacağım KumdanKum Hanım, bu ayın başında oldu ve arşivime eklemiştim. Okuduğumda mevzu üstünde heralde yarım saat düşünmüştüm. Haberdeki fotoğrafa iyi bakın sonra bana fikirlerinizi yazın lütfen.

TÜM YORUMLARI OKU (92)