Paris'te Bir Restoran Müslüman Müşteriyi Kabul Etmedi

Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki bir restoranda iki başörtülü kadına servis yapılmadı... İşyeri sahibi gerekçesini şöyle açıkladı: 'Teröristler Müslümandır ve bütün Müslümanlar teröristtir.'

Kaynak: aljazeera

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusunda bulunan Bobigny banliyösünde bir restoran sahibi, iki başörtülü kadına servis yapmayı reddetti.

Video paylaşım sitesi YouTube üzerinden paylaşılan ve ülkede büyük tepki çeken görüntülerde iş yeri sahibinin, 'Teröristler Müslümandır ve bütün Müslümanlar teröristtir. Bunu analiz edin' diyerek başörtülü müşterilere servis yapmayı kabul etmediği görülüyor. 

Müşteriler de 'Bu saçmalıkları analiz etmeye ihtiyacımız yok' diyerek restoran sahibine cevap veriyor. Bunun üzerine laik bir ülkede olduklarını hatırlatan iş yeri sahibi, müşterilerin çıkmasını istiyor.

"Irkçıların bize servis yapmasını istemiyoruz"

Sosyal paylaşım sitelerinde çok sayıda kullanıcı, Müslümanlara yönelik ayrımcılığı kabul edilemez bulurken bazı kullanıcılar alternatif videolar yayımladı. Bu videolardan birinde restoranda bulunan bir müşteri, 'Irkçıların bize servis yapmasını istemiyoruz' ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Pazar günü restoran önünde protestolar düzenlenirken, restorant sahibi de dışarı çıkarak göstericilerden özür diledi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Le Parisien gazetesinin haberine göre, konuya ilişkin tepkilerin artması üzerine restoran sahibi bölgedeki Müslümanlarla bir araya gelerek özür dilemek zorunda kaldı. Olayla ilgili Bobigny Savcılığı da 'ırkçı ayrımcılık' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Restoran sahibi ayrıca bir arkadaşını Kasım 2015'te Paris'te düzenlenen saldırılar sırasında Bataclan konser salonunda kaybettiği için aşırı tepki gösterdiğini de söyledi.

İslamofobi ile Mücadele Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, ayrımcılığa uğrayan müşterilerin konuyu adli makamlara şikâyet ettiği duyuruldu. Açıklamada, restorana yönelik protesto çağrısı yer aldı.

Fransa'da Tartışmaların Odağındaki 'Burkini' Yasağı Askıya Alındı

Cuma günü Fransa'da çıkan bir mahkeme kararı, büyük tartışmalara neden olan burkini yasaklarını kaldırmıştı.

Al Jazeera ve BBC

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
29.08.2016

İnsanlar Müslümanlığın gerçekte ne olduğunu bilmeden, Tüm Müslüman insanları genelleme ile yargılamaları ne kadar saçma, Hem de bu denli korkunç bir şey ile. Modern insan olacaksınız birde, Siz mi Modern siniz biz mi aptalız anlayamıyorum bir türlü.

Burada müslüman olmayıp ramazan ve kurban bayramlarında içki içenleri dövüyorlar.Bu da bir şey mi?

29.08.2016

ramazanı anladımda kurban bayramı?

29.08.2016

Nerede modern batı ? İnsan ayrımcılığına son mesajları ? Dil, dil, ırk ortaklığı ? Kağıt üzerin de müthişsiniz tam bir özgürlükler ülkesisiniz filmler'de. Gel gelelim ki uygulamaya gelince insan, ırk, dil, din düşmanlığın da üstünüze yok.

TÜM YORUMLARI OKU (63)