13 Maddeyle Türkiye'de Her Tecavüze Ortak Olmak

Türkiye'de her saat başı bir kadın, bir çocuk, bir hayvan ve hatta başka bir erkek bir yerlerde tecavüze uğruyor, suistimal ediliyor. Farkındalık için kadınlar sokağa çıkıyor, sosyal medyada gündem oluyor, ünlüler kınıyor ve politikacılar 'iğrenç buluyoruz' diyor. Tecavüz edene tecavüz edilmesi, kadınlara ayrı ulaşım araçları, belirli saatlerde kadınların sokağa çıkmaması gibi bir sürü akıl donduran çözüm önerisi de ortalıkta dolaşıyor. Sonuç olarak her olay belirli bir süre gündemi meşgul edip, herhangi bir suç olarak diğer suçların arasında kaybolup gidiyor. Ta ki diğer kurban gündeme gelene kadar. 

Her tecavüzden, sadece tecavüzcünün suçlu olduğu bu toplumsal bakışla, herkes tecavüzcüyü kınayıp, tecavüzcüden nefret edip köşesine çekiliyor. Oysa bir toplumda bir suç bu kadar çoksa; o suç toplumun bütünün ortak olduğu bir suç değil de nedir? Biraz ön yargılarımızı köşeye atıp, her gün işlediğimiz suçlarımıza bir göz atalım. Belki küçük bir erkek çocuğunun, savunmasız bir hayvanın ve akşam işten evine dönen bir kadının başına gelenlerde daha az vebalimiz olur.

1. Tecavüzcü espirileri yapıp buna ağız dolusu gülmek

2. Tecavüzün bir cezalandırma yöntemi olduğunu savunmak

3. Tecavüz için tecavüze uğrayanı suçlamak

4. Hayvan tecavüzünü yok saymak

5. Tecavüzü günlük hayatta kullanılan dilin bir parçası yapmak

6. Kendi sustuğu yetmiyormuş gibi kurbanı da susmaya itmek

7. Tecavüzden korunma yöntemi olarak kadınları sosyal alanlardan geri durmaya itmek

8. Tecavüzü estetize etmeye çalışmak

9. Habercilik yaparken kurbanı hiçe saymak

10. Bir şeyler ima etmek

11. Sorumlular yerine kurbanı teşhir etmek, kurbanı konuşmak, kurbandan bahsetmek

12. Bildiğin halde susmak, çok geç olduğunda bağırmak

13. Tecavüzü meşrulaştıran söylemleri, düşünce özgürlüğü olarak görmek

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Giresun’da 1 Mayıs: Belediye Başkanı İşçilerle Çöp Topladı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
22.02.2016

Tamam abi bizde muhafazakarız bizde sevmiyoruz böyle kızların sokakta açık giyinmesini gece geç saatlere kadar takılmasını ama o kız çıplakta gezse o sokakta bu tecavüz için ne bahane nede gerekçedir. hasta ruhlu orospu çocukları sadece kendi hayvanlıklarını kendi pisliklerini kendi yozlaşmışlıklarını gizlemek için insanların hayat tarzını kullanıyor ya artık kendi kafama sıkasım geliyor. bu ülkede nihat doğan gibi bir piç bile namus bekçiliği yapmaya başladı abi ne hale geldik biz.

22.02.2016

Tecavüz bir suçtur ve öyle kalacaktır.Yani bir kız saat 03.00 da sokaklarda çıplak bile dolaşsa ona rızasız dokunmanız SUÇTUR! Ve bunu normalleştiremezsiniz.Artık bahaneler uydurmayın,artık suçlu olarak kurbanı görmeyin.Gerçi bunları söylesek de fayda etmeyecek,kız-erkek ayrımı yapan yobaz kesim var oldukça bu gibi vahim olaylar böyle devam edecek.Kızına namusu,ahlakı öğretmeyi bırakıp oğluna terbiye öğret,her canlının haklarına saygı göstermesini öğret,önce insanlık öğret..

22.02.2016

Bence tüm bu coğrafya ölmeli. Şaka değil. Bu da burada dursun.

TÜM YORUMLARI OKU (63)