Ekonomik kriz, döviz kurundaki sert dalgalanmalar nedeniyle tekstil sektörü can çekişiyor. Küçük, büyük pek çok firmadan iflas haberleri gelirken bu eşiğe gelen iki firma daha listeye eklendi. Konkordato haberleri bu kez Sakarya ve İstanbul'dan geldi.
Sakarya merkezli Art Giyim, geçtiğimiz yıl üretim faaliyetlerini tamamen durdurmuş ve sektörden çekileceğine dair işaretler vermişti. Mahkeme, şirketin mali açıdan yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak konkordato tedbirlerinin devamına ve komiser heyetinin görevini sürdürmesine karar verdi.
Benzer şekilde, İstanbul merkezli Gülsoy Tekstil ve şirketin ortakları da konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmaya 3 aylık geçici konkordato süresi tanıdı.
Bu süreçte firmanın finansal yapısını değerlendirmek amacıyla 3 kişilik bir konkordato komiser heyeti görevlendirildi.
Tekstil piyasasında odaların sessizliği yüzünden çoğu tekstil firması Mısır ve Fas’a gitti onda da firmalarımız çok büyük tuzağa çekildi 5 sene vergisiz çalışacaklar ülkeler 5 sene sonra işi öğrendiğinde bu firmalara vergi binderecek sonra müşterileri bırakıp geri dönecekler
Benim kafam bu işe basmıyor. Bir t-shirt olmuş 1000 lira. Çalışana veriyorsun asgari ücret. Hala nasıl batabiliyor?? Tamam toplu satımda o t-shirt 50 liradır belki ama kumaş belli harcanan iş saati belli. Buna göre bir fiyattan firmaya satılıyor.
Ama ekonomi çok iyi aaaa lütfen....