Milliyet'in aktardığı habere göre, o mağdurlardan biri de gazeteci Gila Benmayor. Bozulan bulaşık makinesinin tamiri için internette yetkili servis numarası aratan Benmayor, ilk çıkan ilandaki numarayı aradı. Benmayor, “Eve gelen yetkili servis bulaşık makinesinde parça değiştirip 585 TL aldı. Sonra parça orijinal mi diye bulaşık makinesini aldığım şirketi aradım. Gelen gerçek yetkili parçanın yan sanayi, orijinalinin 185 TL olduğunu söyledi. İlk gelen servisi aradığımda ise bana ‘Git mahkeme ile uğraş’ dediler” diye konuştu.
Bir başka mağdur Habibe Aloğlu da, “İki ay önce internetten bulduğum servisten gelip çamaşır makinemi tamir için aldılar. Ama makinem geri gelmedi. Bir daha da servise ulaşamadım” dedi.
Uzmanlar tüketicilere uyarılarda bulundu.
Daha bir ay önce bu şerefsizlere dolandırıldık. Siemens Yetkili Servisi diye gelip "Çamaşır makinenize sigorta takcaz 1000₺, hatta buzdolabı ve bulaşık makinenize de takalım." diyip parayı alıp gittiler. Sonraki gün takmaya gelmediklerinde uyanıp mesaj attık, "Biz sizi arıycaz." diyip yüzsüz yüzsüz birkaç saat sonra aradılar. Açmadık, çünkü gerçek bir yetkili servisiyle sorunumuzu halletmiştik. Yetkili bile "Abi, bunlara devlet ceza da vermiyor, siz elinizle verdiğiniz için." dedi. Ne kadar güzel düşünüp koruyormuş devletimiz tüketiciyi, tam bir sosyal devlet(!).
ülkede 5 10 kişi hariç herkes dolandırıcı mı arkadaş
Önce sanal bankalar, sonra sahte Mesihler derken sahte emniyet mensupları, şimdi de yetkili servis. Yakında 'dolandırıcı potansiyeli yüksek ülkeler' sıralamasında zirveyi zorlarız, hoş bununla da övünen birileri illa ki çıkar.