'Kapıda Karşılayan' Amir Açığa Alındı: Trafikte Yaşanan Saldırının Zanlıları 'Tutuklanma Talebiyle' Adliyeye Sevk Edildi

E-5 otoyolu Pendik mevkiinde içinde hamile kadın olan araca saldıran Seydioğlu Baklava'nın sahibi Hasan Sel ve Hüseyin Sel, Emniyet'teki ifadelerinin ardından 'tutuklanma talebiyle' adliyeye sevk edildi. Hüseyin Sel'e trafik polislerince para cezası kesilip ehliyetine de el kondu. Öte yandan şüphelileri kapıda karşılayan Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amiri görevinden alındı.

İHA'da yer alan habere göre, İstanbul Pendik'te içinde hamile kadının olduğu araca dehşeti yaşatan Seydioğlu Baklava'nın sahibi Hasan Sel ve Hüseyin Sel ifade vermek üzere Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

1.110 TL trafik cezası kesildi

Trafik polislerince sürücü Hüseyin Sel'e 'Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları' maddesine istinaden 1.002 TL, 'Araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının altında sürmek, başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamak' gerekçesiyle 108 TL olmak üzere toplam 1.110 TL para cezası kesildi.

Ehliyetine geçici olarak el kondu

Hüseyin Sel'in ehliyetine 'Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik' hükümleri doğrultusunda sağlık şartları gereğince geçici olarak el konuldu.

İfade işlemlerinin sona ermesinin ardından zanlılar 'tutuklanma talebiyle' adliyeye sevk edildi 🎥

Hüseyin Sel, ayrıca  Türk Ceza Kanununun 179/2 'Kara, Deniz Hava veya demir yolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' maddesine istinaden adli işlem yapılmak üzere ilgili Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezine teslim gönderildi.

Zanlılara "kapıda karşılama" ise eleştirilere neden oldu, görevinden alınan amire soruşturma açıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi D-100 Karayolu'nda meydana gelen olayın şüphelilerinin polis merkezi amirliğine girişi anında basına yansıyan görüntülerle ilgili olarak Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amiri'nin görevinden alındığı bildirildi.

Açıklamada, polis merkezi amiri hakkında idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Neler yaşanmıştı?

Magandalar İstanbul'da Sahnede! Trafikte Hamile Kadının Yolunu Kesip Aracına Saldırdılar

Popüler İçerikler

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
08.07.2019

neye sattın kutsal üniformanı zalimlere el pençe divan durdun?.. şehit olan polislerin kemiklerini yaşayan adam gibi adam olan polislerin vicdanını sızlattın. meslekten men edilirsin inşallah. soruşturmada derinleşir sana kapıda karşıla diyen hıyarda bulunur icabına bakılır umarım...

08.07.2019

Polise bak sen hele polise. Ulan sizin gibiler yüzünden kirleniyor o şanlı şerefli üniforma. Haysiyetsiz !

08.07.2019

Bir zamanlar 13 yaşındaki bir çocuk baklava çaldığı için ters kelepçe ile mahkemeye götürülmüştü. Şimdi hamile bir kadının aracına saldıran bu magandaların polis merkezinde karşılanma biçimlerine bakıyorum ve utanıyorum. Adaletin ve hukukun bittiğinin ispatıdır bu.

TÜM YORUMLARI OKU (59)