Tartışmalı Ortak Ebeveynlik: Sperm Bankası ve Taşıyıcı Annelikten Sonra Yabancı Birinden Çocuk Sahibi Olma Trendi

Bildiğimiz geleneksel aile yapısı değişmeye devam ediyor.

Tarihin başından beri var olan bekar anne ve bekar baba kavramı modern çağlarda daha da yaygın.

Boşanma oranının eskiye oranla çok daha yüksek olduğu günümüzde pek çok çocuk sadece annesi veya babasıyla büyüyor.

Öte yandan sperm bankası, taşıyıcı annelik gibi çocuk sahibi olma yöntemleri de öne çıkıyor.

Çocuk sahibi olmak isteyen ancak ideal partneri bulamayan kadınların son durağı sperm bankaları oluyor. Çeşitli sebeplerden doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler de taşıyıcı anne yöntemini seçebiliyor. Ülkemizde yasal olmasa da, pek çok ülkede bu yöntemler çok popüler.

Bazı insanlar karşı çıksa da, dünya değiştikçe aile yapısı da değişiyor ve çağa adapte oluyor.

Önemli olan çocukların sağlıklı, mutlu bir ortamda yetişmesi olunca gerisi çok önemli midir sürekli tartışılan bir konu. Kimilerine göre geleneksel aile en ideali, kimilerine göre de mutsuz bir geleneksel aile yerine mutlu bir yeni nesil aile her zaman daha iyi.

Şimdi ortaya çıkan yeni bir çocuk sahibi olma trendi bu tartışmaları yeniden alevlendiriyor.

Bu kavramın adı ortak ebeveynlik veya yardımcı ebeveynlik. Normalde boşanmış ve ortak çocukları olan çiftler için kullanılan bu terim, şimdi bir başka bir anlama daha geliyor.

Bekar insanların tamamen yabancı birinden çocuk sahibi olması yeni bir ebeveynlik trendi.

'Bunun da trendi mi olur?' demeyin. Amerika'da son dönemde büyük yükselişte olan bir akım bu. Bekar ancak çocuk sahibi olmak isteyen kişiler ortak çocuk sahibi olarak ebeveynliğin sorumluluklarını paylaşıyorlar.

Bu amaç için açılan pek çok internet sitesi var.

Aynı amacı taşıyan yabancılar kendi kendilerine en uygun partneri bulmak için kendi profillerini ve aradıkları özellikleri paylaşıyor. Böylece kendilerine en uygun kişiyi bulabiliyorlar.

Sadece yalnız eş cinseller değil, heteroseksüeller de bu yöntemi sıkça tercih ediyor.

Kendisi için uygun partner bulamayan, bekarlık sultanlıktır diyen ve çocuğunun annesi/babası ile ileride duygusal sorunlar yaşamak istemeyenler ebeveynliğe profesyonel ve dürüst bir şekilde bakmayı tercih ediyor.

Çocuk sahibi olan ebeveynler arasında duygusal bir ilişki oluşmuyor.

Kesin aralarında istisnalar vardır ama bu yöntemde kişiler ebeveynliğe profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Çocuğun sorumluluğunu, masraflarını eşit şekilde paylaşan ortak ebeveynler; tıpkı boşanmış çiftler gibi çocukla ayrı ayrı ve ortak zaman geçirerek yetişmesine katkıda bulunuyor.

Avantajları iki insanın ortak bir amaca sahip olması ve profesyonel yaklaşım olarak görülüyor.

Sperm bankası gibi çocuğun babasının kim olduğu bir gizem olarak kalmıyor, iki insan ortak enerjileri ve ortak paraları ile bir çocuk yetiştirme sorumluluğunu bölüşüyor.

Öte yandan ebeveynliğe bu kadar profesyonel bakmak çocuk gelişimi açısından ne kadar doğru?

Günümüzde pek çok insanın sırf çocuk sahibi olmak için evlendiği, çocuk sahibi olduktan sonra boşandığı bir gerçek. Ortak ebeveynlik bu durumun dürüst hali gibi görünüyor. Yine de söz konusu bir insan yetiştirmek olunca bu kadar profesyonel bir bakış açısı çocuğun duygusal ihtiyaçları açısından sorun yaratabilir. Bu durum da ortak ebeveynliğin tartışılmasının en büyük sebebi.

Çağın dinamikleri değişince alıştığımız ne varsa birer birer insanlara adapte oluyor. Geleneksel aile yapısı yerine ortaya çıkan alternatifler giderek artacak gibi görünüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Tüp Bebek Yaparken Evladı Ünlülere Benzesin İsteyenlerin Tercih Ettiği Sperm Bankası: CryOBank
Tek Başlarına Çocuklarını Aslanlar Gibi Büyüten, Ünlüler Dünyasının Bekar Anneleri
Sürekli Anne Olmak İstediğini Söylüyordu... Ünlü Fenomen Selin Ciğerci İkiz Bebek Sahibi Oluyor!

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
YORUMLAR
30.07.2020

Uzun zamandır düşündüğüm ve sıcak baktığım bir mevzu. 33 yaşındayım çevremde bir çok insan var. Sevgililerim oldu. hatta evlendim ayrıldım. Ama hiç babalık vasfında olan, sorumluluk sahibi, evine ailesine, eşine çocuğuna bağlı, önceliği ailesi olan, işi gücü yerinde, mantıklı kararlar verebilen, öfke problemi olmayan biri bulamadım. Yok yok! Kendi sorumluluğunu alamayan, sevmeyi bilmeyen o kadar insan var ki... Ne yapayım yani. Çocuk doğurmayım mı? Böyle adamlardan çocuk mu doğurayım. Kendi sorumluluğum, çocuğumun sorumluluğu yetmiyormuş gibi bir de adamı mı sırtlayım? Kendi ailem çok normal ve sağlıklı bir aile. Bir baba olmadan da fıstık gibi yetişeceğinden o kadar eminim ki... Ama işte.. Toplum. İlla diyor ki git bul bir yetersiz hayatına etsin. Öyle de yaşa. Neyse ya

30.07.2020

❤️ O kadar icten yazmışın ki içim titredi. Dilerim kalbinin güzelligi ömrüne yansır ve isteklerin gercek olur. ;)

İnsanlar sadece çocuk istediği için önce evleneceği birini arıyor, evlilik bambaşka bir şey ebeveynlik bambaşka. Aradaki yolları atlayıp direkt sonuca gitmişler boşanmış bir aileden çok farkı yok. Bu ortak ebeveynliğe ben cesaret edemezdim şahsen yasal olarak bir güvencesi yok gibi duruyor. İki gün sonra "Ben sıkıldım" dese gitse bir güvencem yok, yaptırımım yok. İyi eş iyi ana-baba demek değil, kötü eş de kötü ana baba demek değil. Boşandıkları halde çocuklarına çok güzel annelik babalık yapmaya devam edebilen aileler var, beceremeyenler de genellikle geçmişteki duygusal bağdan bunu beceremiyor, kıskançlık yaşıyor vs.

Pasif Kullanıcı
30.07.2020

(TO WHOM IT MAY CONCERN) .Hello dear friends I would love us to join the Illuminati, the right source of light which has now Made my dreams a reality Christina have change my life you will have to contact the office on WhatsApp: +18186431374 have a contact with her now she is a great medical and traditional and to crown it all a member of the illuminatiam it's all in your hands please if not interested ignore the message

TÜM YORUMLARI OKU (12)