Tüp Bebek Yaparken Evladı Ünlülere Benzesin İsteyenlerin Tercih Ettiği Sperm Bankası: CryOBank

Los Angeles'ta yer alan bu sperm bankası, diğer tüm bankalar gibi tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen aileler için sperm bağışı hizmeti sunuyor. 

Fakat CryOBank adlı sperm bankasında, ünlü pop yıldızları, Hollywood oyuncuları ve meşhur sporcuların benzerlerinin spermleri var! Ryan Gosling, Ashton Kutcher ve Johnny Depp'e benzeyen donörlerin spermlerini elinde bulunduran bu sperm bankasını The Sun'dan derledik.

Bu California merkezli sperm bankası, dünyanın en büyük sperm bankalarından biri.

Bizim bildiğimiz sperm bankalarında, aileler sperm donörünün kilosunu, boyunu, eğitim durumunu ve kişilik özelliklerini seçebilirken, bu sperm bankası çok farklı bir hizmet sunuyor.

Burada donörler Johnny Depp, Leonardo DiCaprio ya da Prens Harry'ye benzeyen donörlerden sperm alabiliyor.

Los Angeles'taki merkezde yüzlerce kap sperm donmuş olarak bekletilmekte.

Sperm bankasının duvarları ise ortaya çıkan 'ünlü benzeri' bebeklerin fotoğrafları ile dolu.

Los Angeles'taki binada donmuş olarak tutulan spermler, dünyanın başka noktalarındaki tüp bebek kliniklerine 5.000 - 10.000 TL arasında bir ücret karşılığı kargo ile gönderiliyor.

İstekli aileler, A'dan Z'ye bir isim listesinden, bebeğinin benzemesini istediği ünlüyü seçiyor. Burada Jon Snow (Kit Harrington), Khal Drogo (Jason Momoa) ya da Theon Greyjoy (Alfie Allen) gibi Game of Thrones yıldızları bile var!

Cryobank Sperm Bankası, şimdiye kadar 65.000 bebeğin doğumunu gerçekleştirmiş.

İletişim departmanı genel müdürü Scott Brown, son yıllarda ünlü benzeri bebek sahibi olmanın giderek daha popülerleştiğini ifade ediyor.

“2009'da, müşterilerimize donörü gösterirken, hangi ünlüye benziyorsa onu göstermeye çalışıyorduk. Aslında bunu hepimiz günlük hayatta yapıyoruz. Yolda yürürken gördüğümüz biri için 'Bak şu ünlüye benziyor' diyoruz.'

"Bir defasında kanser hastası bir müşterimiz vardı. Kemoterapiye girmeden önce donör seçimi yaparak, embriyo dondurmaya karar verdi. Fakat zamanı çok kısıtlıydı."

"Karar vermesi oldukça uzun sürdü, kafasında çok fazla soru işareti vardı. Ama sonunda elimizdeki bu listenin ona çok yardımcı olduğunu söyledi."

42 yaşındaki Alice, kemoterapi tedavisinden sonra bebeğini kucağına aldı. Bebeğinin, boksör Oscar De La Hoya'nın yüz şeklini, oyuncu Marlon Bedoya'nın gözlerini aldığını söylüyor.

'Ben kliniğe gidip 'Bebeğim şu ünlüye benzesin' demedim aslında... Onlar bana birtakım fiziksel özellikleri gösterirken, ünlülerden örnek verdiler. Herşeyi çok daha kolaylaştırdı diyebilirim.'

Her bir donör, benzediği birkaç ünlünün ismi ile listeye ekleniyor. Müşteriler istedikleri özellikleri bu şekilde arayabiliyor.

Alice şimdi, CryOBank sayesinde ikinci dondurulmuş embriyosunu da kullanarak bebek sahibi olmaya hazırlanıyor. 

İletişim müdürü Scott Brown'a göre firma, bebeğin ünlüye tıpatıp benzeyeceği konusunda bir garanti vermiyor. En çok istenen donörler ise Matt Damon ve Ben Affleck benzerleri olmuş.

Bütün donörlerin herhangi bir ünlüye benziyor olmasından çok, fiziksel özellikleri de ön planda tutuluyor.

California CryObank, büyük nitrojen tanklarının içinde her birinde yaklaşık 20.000 örnek olan spermleri saklıyor.

Ayrıca burada sperm donörü olmak da kolay değil. Oldukça uzun bir başvuru süreci var ve birçok aday kabul edilmiyor.

CryOBank'ta bulamayacığınız tek 'ünlü benzeri sperm'ler ise Brad Pitt ve George Clooney özelliklerini taşıyanlar.

Bu iki ünlü de maskülen, yakışıklı ve çok spesifik bir fiziksel yapıya sahip olduğu için şirket başladığı ilk günden beri bu ünlülerin benzerlerinin spermelerini satmamaya karar vermiş.

Popüler İçerikler

Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
YORUMLAR
16.09.2018

Niye çocuğum bir ünlüye benzesin ki ben bana benzemesini isterim

16.09.2018

evet arkadaşlar batının bu yönünü sakın örnek almayın.

16.09.2018

Tüp bebeğe ihtiyacı olmadığı halde tercih edenler çıkacaktır bence. Bizim toplumumuzdan bile çıkabilir. "Bebeğim güzel olsun, mavi gözlü olsun" takıntısı o kadar var ki. Düşünsene sevdiğin adamla evleniyorsun ve çocuğu başkasına benzesin istiyorsun.

TÜM YORUMLARI OKU (10)