Talan Edilen Doğal Güzelliğin Ardından: Dipsiz Göl Soruşturmasında, 2 Müdür ve 1 Memur Açığa Alındı

Dipsiz Göl soruşturmasında define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı.

Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte olan, manzarasıyla ilgi çeken Taşköprü Yaylası'ndaki kaynağı ve akarı olmayan Dipsiz Göl, 'define' söylentisi üzerine yapılan kazı ile yok olmuştu.

Detaylar için 📌

Valilik Onaylı Kazı: Gümüşhane'deki Dipsiz Göl'ün Suyu, Define İddiası Üzerine Tahliye Edildi

5 günlük çalışma sonrası yok olan gölde bir definenin de olmadığı ortaya çıkmıştı 👇

Bir Hiç Uğruna Yok Oldu: Define Bulunamayan Dipsiz Göl'de Kazı Sonlandırıldı

Soruşturma tamamlandı

DHA'da yer alan habere göre, kamuoyunda büyük tepkiye yol açan konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan çifte soruşturma kapsamında müfettişler çalışma başlattı. Soruşturmada define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı.

Savcılığa suç duyurusunda da bulunulacak

Bakanlık ve Valilik müfettişlerinin kazı izni veren görevlilerin ifadelerini alacağı, ihmali görülen görevliler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

Ayrıca bakınız 👇

Gümüşhane’deki Doğa Harikası Dipsiz Gölün Bir Hiç Uğruna Yok Edilmesine İnsanlar Tepkisiz Kalamadı!

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
20.11.2019

Valilik hem kendisi onay veriyor hemde suç duyurusunda bulunup adamları açığa alıyor. Sen onay vermeden önce araştırsaydın sayın vali. Sen asıl kendini açığa al.

21.11.2019

kazıyı yapanların talep dilekçesi dahil bu konunun bütün yazışmaları ortaya çıkarılsın. kazıyı yapan kim, onay veren en üst makam kim? kim korunuyor? bunlar bi ortaya çıksın. müdür onayı böyle bi yok etme için kafi midir bilemedim? ya da vali yerine imzaları özel kalem müdürü atıyordu okumadan. imzalandı geçildi.

21.11.2019

Gerzek ne haber? Sana dolaylı yoldan da cevap yazmak çok zevkli. Beyinsiz embesil dünyanın birçok yerinde benzer kazı alanları bulunuyor, çıkarılıp sergileniyor. O gölü kurutmadan da pekala yapılabilinir diyeceğim de nerede sen de o vizyon, o düşünce, o vicdan. İşin gücün daha ne kadar omurgasız olabilirim üzerine kurulu.

3 gün sonra tekrar aynı pozisyonlarda işlerine devam edicekler :)

TÜM YORUMLARI OKU (16)