İsveç’te 2025 Yılında Sigara Kullanımı Tamamen Yasaklanacak

İsveç Parlamentosu, sigarayı tüm ülkede yasaklama kararı aldı. Alınan karara göre, sigara kullanımı kademeli olarak kısıtlanacak, 2025 yılında ise ülkede tütün ve tütün ürünlerinin satışı yapılmayacak.

İsveç'te halen nüfusun yüzde 11’nin tiryaki olduğu, yüzde 10’unun ise belirli zamanlarda sigara içtiği istatistiklere yansıyor. 2005 yılında yürürlüğe giren kapalı alanlarda sigara içme yasağına rağmen İsveç'te iş yerlerinde ve kamu sektöründe çalışanlar için sigara içme bölümleri bulunuyor.

2019 Temmuz ayından itibaren açık havada sigara içilmeyecek

CNN Türk'den Reha Erus'un İtalyan La Repubblica gazetesine dayandırdığı haberine göre, İsveç gelecek yıl Temmuz ayından itibaren açık havada özellikle parklarda, tren istasyonlarında, stat, spor salonları, ev, apartman, restoran, kafe önlerinde ayakta veya oturarak sigara içilmesini yasaklayacak.

2025 yılında ise satışı yasaklanacak.

2025 yılına gelindiğinde ise İsveç'te tütün ürünleri piyasaya sürülmeyecek. Böylece başta sigara olmak üzere puro, pipo tütünü, elektronik sigara satışı ülke geleninde satılmayacak.

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
YORUMLAR
17.12.2018

Keşke ülkemizde de yasaklansa. Her yer leş. İsteyen evinde zıkkımlansın.

17.12.2018

bizim ülkede olsa çoğu baskıcı yobaz diyen insanlar isveçte olunca harika diyecekler, bu arada linç yemeyeceksem bence de mantıklı bi uygulama.

17.12.2018

@sefa aynen dediği gibi olacak. Mazallah bizim burda olsa bu bu ve busan benzer sitelerde, tıvitırda paylaşılacak içerikleri düşünemiyorum bile =)

17.12.2018

ya şimdi girdim alkışlar falan atılmış habere. dürüst olalım bizde olsa kıyamet kopar baskıcı olmakla suçlanır yasaklayan kim olursa olsun ama isveçte olunca alkışlar kalp çıkaran gözler atılmış hemen. doğru her yerde doğru yanlış her yerde yanlıştır. eğer bu yanlışsa isveçte olsa yanlış bi hareket doğruya türkiyede de olsa doğru. haberin içeriğinden çok buna takıldım

17.12.2018

bana bir örnek verebilir misin bu şekilde? mesela adam öldürmek her yerde suç hırsızlık yapmak keza. yalan söylemek her dinde günah ya da ahlaki değil. doğru ve yanlışlar bölgesel nasıl farklılık gösterebilir.

TÜM YORUMLARI OKU (94)