Dünya Bankası'nın her yıl iş yapma kolaylığı ile ilgili olarak yayınladığı rapora göre Türkiye, listede bu yıl 55'inci sıradan 69'uncu sıraya geriledi.
Dünya Bankası'nın her yıl iş yapma kolaylığı ile ilgili olarak yayınladığı rapora göre Türkiye, listede bu yıl 55'inci sıradan 69'uncu sıraya geriledi.
Dünya Bankası, İş Yapma Kolaylığı 2017 raporunu yayınladı.
Reuters'ın haberine göre raporda iş ortamının verimliliğine ilişkin küresel ülke sıralamalarında birinci sırada Yeni Zelanda yer alırken, Singapur ikinci sırada yer aldı. Bu ülkeleri Danimarka, Hong Kong, Çin, Kore, Norveç, İngiltere ve ABD izledi.
Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt bu konuda şunları kaydetti:
“Türkiye’nin sıralamada gerilemesinin sebeplerinden birisi de metodolojik değişikliklerdir. Aynı yöntemler kullanıldığında Türkiye sıralamada biraz daha az gerileyecek ve 63. sırada yer alacaktı. Öte yandan, Türkiye’nin sınıra uzaklığı neredeyse değişmemiş ve 67. sırada kalmıştır.
Bu veriler ne anlama geliyor? İş Yapma Kolaylığı sıralamasının göreceli bir sıralama olduğunu unutmamamız gerekiyor; yani bu yıl Türkiye için çıkarabileceğimiz ana mesaj diğer ülkelerin Türkiye’ye göre daha agresif bir şekilde reform yaptığıdır. Elbette, İş Yapma Kolaylığı sadece [Haziran 2016’ya kadar] tamamlanan reformları yansıtmaktadır. Türkiye’nin son birkaç aydaki reformlarını yansıtmamaktadır ve önümüzdeki yıl sıralamadaki yerini yükseltebilir.”
Rapora göre dünya genelinde rekor sayıda 137 ekonomi küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurulması ve faaliyetlerini kolaylaştırmaya yönelik kilit reformlar uygulamaya koydu.
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 283 reformun yüzde 75'ten fazlasını gelişmekte olan ülkeler gerçekleştirirken, Sahra Altı Afrika Bölgesi tüm reformlar içinde dörtte birden fazla paya sahip oldu.
Brunei Darüssalam,
Kazakistan,
Kenya,
Gürcistan,
Pakistan,
Bahreyn.
Olur mu hiç Türkiye eğer patronsanız iş yapmanın en kolay olduğu ülkelerden biri "Bana bahane bulma istersen sabaha kadar çalış bu işi bitireceksin" dediğiniz zaman tüm işler yapılıyor.
"A4 ve kalem vereyim mi?" (amirimden alıntıdır)
Ben hep 50 liralık kölelik yaptığım için beni ilgilendirmeyen durum. İşyerinde verimmiş. Adam bana üç kuruş verip kötü şartlarda çalıştıracak bende verimli çalışacağım öyle mi? Çokta lülü. Kimse işini sallamadığı için bu durumdayız. neden umursayalım ki? Bize bir faydası yok.