Farklı Kültürüyle Dikkatimizi Çeken Japonya’ya Olan Sevgimizi Katlayacak Birbirinden İlginç 15 Özellik

Toplayın valizleri Japonya'ya gidiyoruz 😍

1. Engelliler için araba stickerları:

Uluslararası Erişim Sembolü, engelli bireylerin anlaşılması için yapılan bir semboldür ancak Japonya bunun için engelli bir sürücü işareti olarak dört yapraklı bir yonca kullanmayı seçmiştir. Bunun nedeni, tüm engelli insanların tekerlekli sandalye kullandığını düşündüren herhangi bir karışıklıktan kaçınmaktır. Dört yapraklı bir yonca yaygın olarak bulunmadığı için genellikle şans sembolü olarak görülür ve işaret, yetersiz birey imajı çizmektense eşsizliği temsil eder.

2. Yaşlılar için araç çıkartmaları vardır:

www.realestate-tokyo.com

70 yaşında veya daha büyük olan sürücülerin, özellikle yaşları sürüşlerini etkileyebiliyorsa araçlarına en sağdaki işaretli sticker yapıştırmaları önerilir. 75 yaş ve üstü sürücülerin bu işareti göstermesi gerekmektedir. Bu şekilde, diğer sürücüler yaşlı sürücülerin farkında olarak daha düşünceli davranırlar. Bu işaret ayrıca park hakkı da sağlar.

3. Hamile rozetleri kullanırlar:

Üzerinde “Karnımda Bebek Var” yazan hamilelik rozeti, kadınlar tarafından tercih edilebilir. Böylece toplu taşıma araçlarında öncelikleri olur.

4. Lavabolu akıllı klozetleri vardır:

Hepimiz Japonya'daki süslü tuvaletleri duymuşuzdur ancak bazılarında ısıtma olduğunu ve ayrıca klozette musluk da olduğunu söylemeliyiz.

5. Sessiz karaoke mikrofonları:

Evde karaoke yapmak özellikle bir apartman dairesinde yaşıyorsanız komşular için bir sıkıntı olabilir. Japon şirketleri, bu sorunu çözmek ve pijamalarınızla içinizden geldiği gibi söylemeye devam etmek için çıkardığınız sesin yaklaşık % 70'ini engelleyen mikrofon konileri vardır.

6. Her şeyin üstünde braille alfabesi bulunur:

Görme engelliler için Japonca braille kullanımı oldukça yaygındır. Alkol ve diğer içecekleri ayırmak için teneke kutularda, tuvalet tabelalarında, haritalarda, toplu taşıma araçlarındaki koltuk numaralarında, bozuk para makinelerinde ve hatta yapıştırıcı şişelerinde braille alfabesi vardır.

7. Görme engellilere rehber olması için yollarda şeritler bulunur.

Braille'den ilham alan Seiichi Miyake, sarı kabartmalı çizgileri yaratmıştır renklerinin sarı olmasının sebebi ise görüşünü tam olarak kaybetmemiş bireylerin rengi ayırt etmesidir. Şeritteki noktalar tehlikeye karşı uyarmak, uzun çubuklar ise yön vermek içindir.

8. Kilitli şemsiye tutucuları vardır:

Japonya'daki bazı yerlerde şemsiyenizi çalınmaması için saklayabileceğiniz şemsiye dolapları bulunur. Hem de binanın girişinde koyduğunuz şemsiyelerle apartmandaki başka kişileri rahatsız etmezsiniz. İçeride ıslak şemsiyelerin olmaması; zeminin ıslanmayacağı, kimsenin kaymayacağı ve düşmeyeceği anlamına da gelir.

9. Nakit harcamaları küçük tepsilerde yaparlar:

Nakit ödeme yapmak için tepsi kullanarak doğru para üstü getirilip getirilmediği görülür ve ayrıca kibarlık göstergesidir.

10. Toplu telefonlar, tekerlekli sandalye kullanan bireyler için de uygundur:

Akıllı telefonların yaygın olarak kullanıldığı günümüzde bile Japonya, doğal afetle karşı karşıya kaldıklarında ankesörlü telefonlarını kullanmaya devam ediyor. Bu halka açık telefonlar, tekerlekli sandalyedeki insanların da yararlanabilmesi için konumlandırılmıştır.

11. İşitme engelliler için de araba çıkartması bulunur:

Japonya'da işitme engelli sürücülerin belirtilmesi diğer sürücülerin daha saygılı ve anlayışlı davranmasını sağlar. Sembol, kelebeğe benzer şekilde düzenlenmiş kulakları temsil eder, çünkü dinleme (chou) kelimesi iki kere yazıldığında kelebek (chouchou) anlamına gelir.

12. Çocukların yoğun yolları geçebilmesi için sarı bayraklar bulunur:

Japonya'daki çocuklar genellikle kendi başlarına seyahat ettikleri için, yolları yetişkin gözetimi olmadan geçmek zorunda kalırlar. Yoğun yolların kaldırımlarında, sürücülerin karşıya geçtiğini bildiren sarı bayraklar bulunur. Çocuklar bunları kullanabilir ve yolun diğer tarafındaki kutuya geri koyabilirler.

13. İnşaat işleri sorunsuz bir şekilde yapılmaya çalışılır:

Başkalarını rahatsız etmemek için, işçilerin inşaat işlerinden kaynaklanan gürültü seviyelerini en aza indirmeleri gerekmektedir. Bazı inşaat işleri yalnızca belirli zamanda yapılır ve herhangi bir rota değişikliği olursa yayalara rehberlik edecek biri bulunur.

14. Paketlenmiş gıdaların ambalajları kolayca açılacak şekilde tasarlanmıştır.

Japonya'daki paketlenmiş yiyeceklerin üstünde genellikle ambalajın nasıl açılacağına dair anlatımlar bulunur. Müşterilerin, yiyeceklerin tazeliğini korurken onları açmak için çok çalışmak zorunda kalmaması için düşünülmüştür.

15. Geyiklerin yiyebileceği torbalar bulunur:

Japonya'nın Nara kentindeki torbalar, geyikleri turistlerin attığı plastik ambalajları yemekten korumak için süt kartonları ve pirinç kepeğinden yapılmıştır. Son zamanlarda turizmde bir düşüş yaşansa da birkaç firma doğal hazinelerini korumak için birlikte çalışmaktadır.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Portekiz'de Yeni Bir Hayata Başlamak İçin Daha Önce Duymadığınız Birbirinden Çekici 23 Sebep
Japonya'nın Bizden Çok Daha Farklı Bir Kültüre Sahip Olduğunu Gözler Önüne Seren Şaşırtan Özellikleri
Yabancılar Nasıl Evlerde Yaşıyor?: Dünyanın Dört Bir Yanından Ülkelere Özgü Şekilde Dizayn Edilmiş 18 Geleneksel Ev

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
YORUMLAR
14.11.2020

Gene hepsi bölgeden bölgeye değişebilecek özellikler

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ