Banyo yaptıktan sonra küvette keyif yapmak mı?😱
Banyo yaptıktan sonra küvette keyif yapmak mı?😱
Şilteler geceleri yere serilir ve daha sonra sabah kaldırılarak bir dolaba konur. Bu da odada yerden tasarruf etmelerini sağlar. Japon dairelerinin çoğu oldukça küçük olduğu için yatak ya da kanepe koyacak hiçbir yer yoktur.
İnsan boyutunda, içi boş bir bambu tüp veya bambu eş Doğu Asyalılar arasında çok popülerdir. Sıcak ve nemli olan ülkelerin ikliminde geceleri gerçek bir yastığa sarılmak çok rahat ve keyifli olmadığı için yastık olarak kullanılır.
Genkan, Japonların ayakkabılarını çıkarıp bıraktıkları, ön kapıya yakın bölgedir. Ana salondan veya ana odadan evin içine kir veya toz girmesine izin vermeyen bir kapı eşiği ile ayrılmıştır.
Rulo omletler Japonya'da oldukça popülerdir ve özel dikdörtgen bir tavada pişirilir. Bu da ruloları eşit ve düzgün hale getirir. Bu tür tavalara Makiyakinabe veya Tamagoyaki denir.
Kurutuculu çamaşır makineleri Japonya'da oldukça popülerdir. Ancak yabancılar bunun aslında uygun olmadığına dikkat çekiyor çünkü kurutma modunu birkaç saatliğine ayarlasanız bile sonunda giysilerinizin hala biraz nemli olduğu söyleniyor.
Mekanizma oldukça basittir: Sifonu çektiğinizde musluktaki su lavaboya gelir, böylece ellerinizi yıkayabilir ve ardından klozete oturabilirsiniz. Bu kurulum, su faturalarından biraz da olsa tasarruf etmenize yardımcı olur.
Japonya'da banyo yapma kültürü dünyanın geri kalanından tamamen farklıdır. Öncelikle duş almanız ve vücudunuzu iyice yıkamanız gerekir. Ancak bunu yaptıktan sonra küvete girebilirsiniz. Sıhhi tesisat yeniyse, kural olarak özel bir panel yardımı ile kontrol edilir. Musluğu döndürmenize ve su sıcaklığını ayarlamanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken paneli açmak ve üzerinde gerekli sıcaklığı belirtmektir. Su da özel kanallardan küvete gelir. Aynı elektronik sistemi kullanarak, kullanılmış suyu çamaşır makinesine veya mutfak lavabosuna yönlendirmek mümkündür. Japonlar küveti kullanmadan önce yıkandıkları için banyodan sonraki su temiz kalır ve ikinci kez kullanıma uygundur.
Bu direkler yapışkan bir tabana sahiptir. Bir tarafı dolaba diğer tarafı tavana yapıştırılır. Bunun nedeni ise olası bir deprem durumunda mobilyaların yıkılmasını önlemektir.
Japon mutfaklarında alıştığımız tam boy fırınlar yoktur. Bunun yerine, içinde gerekli tüm işlevlere sahip mikrodalga fırınlar kullanılır. Ayrıca, birçok mutfakta ocağın altında balık pişirmek için küçük bir fırın bulunur.
Birçok Japon mutfağında bildiğimiz su ısıtıcıları yerine farklı bir su ısıtıcısı bulabilirsiniz. Bu ısıtıcılar çay, kahve ve erişte demlemek için kullanılır. Sıradan bir su ısıtıcısına göre büyük bir avantaj olarak kaynar suya ihtiyacınız yoksa sıcaklığı kaynama sıcaklığından daha düşük bir değere ayarlayabilirsiniz.
Japonya'da iklim çok nemlidir, bu nedenle özellikle yaz aylarında küfle mücadele edilir. Havalandırma ve nem emicileri ana önleyici tedbirler olarak kullanılır. Nem emiciler genellikle dolaplara ve depo odalarına konur. Bunları herhangi bir yerel eczaneden veya bir ev aletleri mağazasından satın alabilirsiniz.
Sizin bildiğiniz başka farklılıklar var mı? Yorumlarda buluşalım...
#10 O su ısıtıcısı değil elektrikli tencere. Japonlar pirinç pilavını çok sık tüketir. Bu otomatik tencereler pilav pişirmek için özel tasarlandığından pişirmek çok kolay ve tam kıvamında oluyor. #9 Japonların çoğu yemek pişirmeye vakit ayıramaz. Bu yüzden hazır yiyecekler çok yaygındır. Marketlerde günlük paketlenmiş hazır yiyecekler bulunur. Sadece ısıtmak için mikrodalga kullanıyorlar.
abı yurtdışına ozenmeye karşıyım ama tek japonya ve koreye hayranım. adamlar gerçektende zamanın otesınde yaşıyor . o değılde o şıltede nasıl rahat edıyorlar ortopedık mı ıncecık şey uyutmaz o yaw
Çoğu sallamasyon. Gittim gördüm işkembeden mal mal şeyler sallamayın aq sonra millet de bize dönüp diyor ki "bunlar deveyle geziyor"