Can Kaybı Artıyor: İki Haftada Sahte Alkolden Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 13'e Yükseldi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan akraba 5 kişiden biri hayatını kaybetti. Mersin, Niğde ve Adana'da, 15 günde, metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 13'e yükseldi.

Ceyhan'da birlikte alkol alan ve rahatsızlanınca yakınları tarafından Ceyhan Devlet Hastanesi ve özel hastaneye götürülen 5 kişi, 'metil alkol zehirlenmesi' şüphesiyle tedaviye alındı. Tedaviye alınanlardan D.Ö.K. (31), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

4 kişinin tedavisi sürüyor

D.Ö.K'nin cansız bedeni otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hastanelerdeki diğer 4 kişinin tedavisinin sürdürüldüğü bildirildi.

Adana'da peş peşe sahte alkol ölümleri

Kentte 3 gün önce metil alkolden zehirlenip Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan 3 kişiden 2'si yaşamını yitirmiş, diğeri ise tek gözünü kaybetmişti. Yine 3 gün önce metil alkol zehirlenmesi nedeniyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan bir kişi de dün yaşamını yitirmişti.

3 ilde 13 ölüm

Mersin'de son 15 günde metil alkol zehirlenmesiyle hastanelere başvuran 31 kişiden 8'i, Niğde'de 1 kişi yaşamını yitirmişti. Adana'da yaşamını yitiren 4 kişi ile birlikte, 3 ilde metil alkol zehirlenmesinden yaşamını yitirenlerin sayısı 13 oldu.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İçimizin Yağları Eridi: Kızılcık Şerbeti'nde Fatih, Doğa ve Giray Öpüşmesini İlk Sıradan İzledi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
12.07.2019

içioz mu içioz daha ne kadar verigi yükleyeceksin....alternatifler bulmaya çalışıp ölenlerin de kanı elinde....bu kadar kanlı ellerle......narsistsin aynada gördüğüne de aşıksın...üzerine kusuyorum...bir sürü test yaptım yaptırttım duru bilir insanıymışım....tek bildiğim..mussolini ve cavuşeskuya bir bak....kankaların olacak

12.07.2019

Millet, pahalılıktan ne yapacaktı sanıyorsunuz?....

13.07.2019

benim babamda rakıyı evde yapıyor..Çok söyledim ama takmıyor bile beni. alkol çok pahalı artık amk diyor..

13.07.2019

tehlikesi nasil yaptigina bagli. rakiyi fermantasyonla kendi mayalayarak yapiyorsa hic bir tehlikesi yok. dogal fermantasyondan metil alkol cikmaz. ama ordan burdan temin ettigi saf akole anason aromasi katarak yapiyorsa tehlike son derece gercek. saf etil alkol uzerinde cok kati denetimler oldugundan alkolu satanlar nerden ne bulurlarsa onu getiriyorlar ve bazen arasina endustriyel metil alkolde karisabiliyor. sahte ickiden olumlerin nedenide bu. keza fermantasyonla alkol uretip distile etmesi, dogru tadi tutturmasi cok zahmetl ve ciddi tecrube bilgi gerektiren bir is. ama bir yerlerden hazir alkol temin ederseniz her cesit ickinin sahtesini aroma katkilariyla hazirlamak limonata yapmak kadar kolay.

TÜM YORUMLARI OKU (8)