Akıllara Durgunluk Veren Sansür: Kamu Spotunda Kadın Oyuncu 'Tamamen Buzlandı'

Sansür ülkemizde sıklıkla karşımıza çıkan, önemli gündem maddelerinden biri. Sanat eseri, 'penisilin' kelimesi, kadının dekoltesi... Her yeni gün 'ülkece daha ne garip haberler göreceğiz?' diye düşünürken bir yenisiyle karşılaşıyoruz. İsmailağa Cemaati'ne ait olduğu belirtilen televizyon kanalında yayınlanan kamu spotunda kadın oyuncu tamamen buzlandı...

Kamu spotlarının televizyonlarda hiçbir kısaltmaya veya müdahaleye uğramadan yayınlanması gerekiyor.

İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalı olan Fatih Medreseleri televizyon kanalında (FM TV) yayınlanan kamu spotundaki başı açık kadın oyuncular buzlanarak görünmez hale getirildi 👇

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; kamu spotunda oynayan erkek ve çocuk oyuncuların görüntülerine müdahalede bulunmayan televizyon yönetimi, kadın oyuncuların bedenlerini ise tamamen kapattı.

Kamu spotu dışında kendi yapımlarında ya da dış yapımlarda da 'kadın oyuncu olmaması' şartı getiren televizyon kanalında bugüne kadar hiç kadın yüzü görünmedi.

Kanal daha önce WhatsApp üzerinden soru soran bir kadına 'Kocanı dinleyeceksin. Toplu taşıma mı kocan mı?' şeklinde yanıt vermişti.

Whatsapp üzerinden vatandaşların sorularının yanıtlandığı bir programda da kadınların asla erkek sözünden çıkmaması gerektiğine ilişkin ifadelere yer verildi. Bir kadının, “Sohbete gitmek istiyorum ama kocam toplutaşıma aracına binmemi istemiyor. Ne yapmam gerekir” sorusunu ekranlara taşıyan kanalın sözde “bilirkişileri” bu soruya, “Kocanı dinleyeceksin. Toplu taşıma mı kocan mı? Her zaman kocanı dinle. Evinin etrafında sohbet bulacaksın. Aç FM TV’yi izle” şeklinde yanıt verdi.

FM TV'deki skandallar CHP Milletvekili Bakan tarafından Meclis gündemine taşındı.

CHP’li Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde RTÜK’ün kanala yaptırımda bulunup bulunmadığını sordu.

Bakan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Yayıncılıkta ‘sakınılması gereken, uygunsuz, özendirici görüntülere’ uygulanan bulanıklaştırma işleminin ilgili kamu spotunda ‘kadın’ figürüne uygulanmasının sebebi nedir? Bu şekilde bir yayına neden izin verilmektedir? RTÜK’ün bu konuyla ilgili FM TV kanalına sözlü, yazılı bir uyarısı veya yaptırımı olmuş mudur? Olmadıysa ne gibi caydırıcı önlemler alınacaktır?”

Bahsi geçen kamu spotunu merak edenler için 👇

Daha önce maruz kaldığımız tuhaf sansürleri de merak ediyorsanız 👇

Buzlamalar, Biplemeler Derken İpin Ucunu Fazla Kaçırdığımızın Kanıtı 17 Tuhaf Sansür

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
26.10.2017

sapık şerefsizler. dünyada kadın kalmasın da birbirinizi sike sike yok olun.

26.10.2017

Bu nasıl bi yobazlıktır arkadaş. Aynı durumun erkeklere yapıldığını düşünsenize. Öyle bir din olduğunu. Tanrı emretti kadınlar tahrik oluyor heryerimizi kapatıp geziyoruz erkekler olarak. Televizyonda sadece kadınlar oluyor. Toplu taşıma aracına binemiyorum karım izin vermediği için. Kadınlar özgürce dolaşabiliyorlar ama. İstedikleri gibi giyinebiliyorlar biz giyemiyoruz sebebi de kadınlar bizi görünce tahrik oluyo :D

26.10.2017

Fetö'nün izleri daha silinememişken ismailağa diye bir bok çıkarttılar başımıza bunların amacı ne akıl sır ermiyor valla

26.10.2017

İslam kadınlara özgürlük veriyoo taam mı .s.s.s

TÜM YORUMLARI OKU (82)