Yurt dışı tatillerinde en zorlu mesele yemek olabiliyor. Yurt dışında yemek yemek, kendi mutfağına alışkın olanlar için hem damak zevki hem de dini hassasiyetler açısından zorlu olabiliyor. Alışılmış baharatlar, pişirme teknikleri ve lezzet dengeleri çoğu zaman bulunmuyor. Ayrıca helal-haram meselesi de ayrı bir dikkat gerektiriyor. Et ürünlerinin nasıl kesildiği, içinde alkol ya da domuz katkısı olup olmadığı gibi detaylar her zaman net belirtilmez. Bu nedenle birçok kişi güvenli bulduğu birkaç yerle yetinir ya da kendi yemeğini yapmayı tercih eder. Bu durum, sadece fiziki değil, kültürel bir adaptasyon meselesine dönüşebiliyor.
İngiltere'ye giden bir Türk, helal yemek bulamadığı için hüngür hüngür ağladı. Genç kız, yaşadıklarını bulduğu yemeği gözyaşları ile yerken anlattı.
İki-üç tane mancınık ağızlı abazanın dikkatini çekerim diye uğraşmış ama oyunculuk resmen tırt berbat, Almanların çok güzel bi lafı var; Aussteigen!!! Kullanılmış molped seni!!
Oturduğum yerden helal video çekiyorum. Yahu şeriat ile yönetilen ülkesinden kaçıp şeriat isteyenler hep orada nasıl helal yemek yok. Taharet musluğu yok diye videonun devamını bekliyorum.
Şaka mı bu? Tavuk, dana eti, balık yok mu hiç? Adamların en ünlü yemeği fish and chips bildiğin balık ve patates ayrıca bir sürü kebapçı var Londra’da.