15 Kişi Koronavirüse Yakalandı: Eskişehir'de ‘Pilav Günü’ Sonrası 10 Ev Karantinada

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Huzur Mahallesi’nde yaşayan Afganistan uyruklu aileler, yeni doğan bebeğinin ailesini kutlamak için bir araya gelip, geleneksel olan pilav günü yaptı. Aynı mahallede oturan 15 kişide koronavirüs tespit edilirken, 10 ev de kurul kararıyla karantinaya alındı.

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 10 evde karantina uygulaması başlatıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Huzur Mahallesi'nde oturan Afganistanlı aileler, bir bebeğin doğumu vesilesiyle kutlama yapmak için pilav günü düzenledi.

Pilav gününe katılan 15 kişide Kovid-19 olduğu belirlendi

Çok sayıda ailenin katıldığı buluşmanın ardından, günlük çeşitli işlerde çalışan Afganistan uyruklu bazı kişilerde koronavirüs belirtileri ortaya çıktı. Hastanede yapılan testlerde, pilav gününe katılan 15 kişide Kovid-19 olduğu belirlendi. Testleri pozitif çıkanlar hastanelerde tedavi altına alındı.

Karantinaya alınan evlerin girişleri demir bariyer ve güvenlik şeridi ile kapatıldı

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin filyasyon çalışmasında, 6 sokaktaki 10 evde yaşayanların pozitif vakalarla temaslı olduğu belirlendi. Odunpazarı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 10 ev için karantina kararı aldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karantinaya alınan evlerin girişlerini demir bariyer ve güvenlik şeridi ile kapattı.

"Gece gündüz evlere erzak geliyor"

Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüsün toplu yenen yemekten sonra yayıldığını belirterek, şunları söyledi:

'Pozitif çıkanların çoğu hastanede. Diğerleri de ev karantinasında. Karantinadaki evler polis ekiplerince kontrol ediliyor. Devletimizin ilgisi çok büyük. Gece gündüz evlere erzak geliyor. Sağlık ekipleri sürekli yardımcı oluyor.'

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
03.07.2020

Ülke yol geçen hanına döndü zaten.Eğitimli,kültürlü vatandaşlarımız yurtdışına göç ederlerken;Orta Doğu'dan Orta Asya'dan vasıfsız kişiler elini kolunu sallaya sallaya Türkiye'ye geliyor.Irkçı birisi değilim asla ama bu demografik değişimin kötü sonuçları olacak onu görebiliyorum...

03.07.2020

Suriyeli... Afgan... Ugandalı... Mozambikli.... Papua Yeni Gineli.... ........................ Dünyanın dört bir yanından geliyorlar.... Dünya haritasında kendi ülkelerini göster desen hiçbirisi gösteremez.... .............. Bu insanların neden geldiğinden ziyade.... Ülkemize kabul eden insanları sorgulamak lazım ..... ..................... 🌍🌐🏞

04.07.2020

Hangi mantıkla düzenliyorlar pilav gününü?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ