Bankada Vadeli Hesapta Parası Olanlar Dikkat! Stopaj Oranı Yüzde 17,5 Oldu

Vadeli hesapta parası olanlar ve yatırım fonu olanlar bu habere dikkat! Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yatırım fonları ve 6 aya kadar vadeli mevduat hesaplarına uygulanacak stopaj oranı yüzde 17,5'e yükseltildi.

Ekonomide alınan yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Geçtiğimiz yıllarda sırasıyla yüzde 7,5. 10 ve 15'e yükseltilen yatırım fonları ve kısa vadeli mevduata yönelik uygulanan stopaj oranı 17,5'e yükseltildi. 

Bugünden itibaren geçerli olacak şekilde mevduatını 6 ayın üzerinde vadeye koymayanların elde edecekleri faiz gelirinin yüzde 17,5'i kesintiye uğrayacak. 

Mevduat faizlerinde 1 yıllık stopaj oranı da yüzde 15'e yükseltildi.  Stopaj oranı sıfır olan fonlarda ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

10 Kişi Gözaltına Alındı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ehliyet Yenileme Son Tarih 31 Temmuz! Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır?
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı'nın Boşanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devreye Girdiği Ortaya Çıktı
Güllü'nün Ölümünde Kritik Kamera Kaydı: Komşusu İlk Kez Açıkladı!
Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
YORUMLAR
09.07.2025

yani faiz verirken % 28, faiz alırken%45. sorarsan faiz haram dimi :d milletini dolandıran bir hükumet

09.07.2025

aldığımız nefestende vergi alın???

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ