Zorunlu Başörtüsüne Karşı Çıkmıştı: Denizli'de Gözaltına Alınan Meryem Şeriatmedari'nin İran'a İadesi Tartışılıyor

İran'da zorunlu başörtüsüne karşı protesto düzenleyen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan İran’lı aktivist Meryem Şeriatmedari Denizli'de gözaltına alındı. Şeriatmedari'nin İran'a iade edileceği iddiaları üzerine sosyal medyada tepki gösterildi. 

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, İran’da İslam Devrimi’nin ardından zorunlu hale getirilen başörtüsü yasasını protesto için ilk eylemin başladığı, Tahran'daki İnkilap Caddesi'nden adını alan “İnkilap Caddesi Kızları” hareketinin savunucusu Meryem Şeriatmedari, 2018 yılında İran’da bir eylem yaptı.

Yasayı protesto etmek için bir duvarın üzerine çıkarak başörtüsünü açan Şeriatmedari, gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılandı, hapis cezasına çarptırıldı. Bu olayın ardından Türkiye'ye kaçan kadın aktivist, Denizli'ye geldi.

Denizli’de dün akşam saatlerinde polisin gözaltına aldığı Meryem Şeriatmedari, ülkesine iade işlemleri için Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Instagram sayfasından canlı yayınlayan genç aktivist, ülkesine gönderilmemesi için Türk kamuoyundan ve arkadaşlarından yardım istedi.

Şariatmedari polis aracının içinde çektiği videoda; 'Bunun bir sebebi yok. İsmim sistemde yer alıyor ama kontrol etmeyi reddediyorlar. Sınırdışı amaçlı olarak sebepsiz yere birkaç kişiyi seçtiler. Sadece bu haberi paylaşmanızı istiyorum. Bana ancak bunu paylaşarak yardım edebilirsiniz. Şu anda Denizli'deyim.' şeklinde yardım çağrısı yaptı.

Meryem'in İran'a iade edilmemesi için Twitter'da binlerce paylaşım yapıldı 👇

Popüler İçerikler

Hayko Cepkin'den "Türkiye'de Ermeni Olmak" Paylaşımında Fotoğrafını Kullanan Kişiye Kapak Gibi Cevap!
ODTÜ'lüler Geleneği Yine Bozmadı: Mezuniyet Törenindeki Pankartlarla Yaratıcılıklarını Konuşturan Öğrenciler
Sokak Röportajı Nedeniyle Tutuklanmıştı: Dilruba Kayserilioğlu'nun Cezası Açıklandı
YORUMLAR
08.09.2020

Tek şanssızlığı Suriyeli olmaması;)

08.09.2020

Senin torbacın İranlı çıktıysa bunda diğerlerinin suçu yok. Ben İranlı’ların karıştığı hiçbir olay görmedim. Savaştan kaçanlar daha iyi şeyler mi yaptı? Bir sürü olayda Suriyeli imzası görüyoruz. Yine de bu onların suçu değil, kontrolsüz topluma salanların suçu.

Karşılığında 2 Suriyeli gönderelim mesele kapansın. Hatta tüm Suriyelileri, şeriat istemeyen İranlılarla takas edebiliriz.

08.09.2020

Aferin kız sana..

TÜM YORUMLARI OKU (54)