Yolculuk Bahane Yemekler Şahane! Doğu Ekspresi Yolcularının Erzurum Garı Ritüeli Cağ Kebabı

Ankara'dan 'Doğu Ekspresi' ile Kars'a gitmek üzere Erzurum'a gelen yerli ve yabancı turistler, mola verdikleri Erzurum Garı'nda Dadaşlar'ın marka lezzetleri cağ kebabı ve kadayıf dolmasına yoğun ilgi gösteriyor. 

TCDD Taşımacılık AŞ'nin Ankara-Kars seferini yapan Türkiye'nin en eski hatlarından Doğu Ekspresi treni, yolcu kapasitesini her geçen gün artırıyor.

Biletlerin Yok Sattığı, Kış Seyahati Denince Akla İlk Gelen Doğu Ekspresiyle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Kars'tan önceki durak olan Erzurum garına yaklaşırken siparişler veriliyor ☺️

Erzurum'a geldiklerinde yöreye özgü yemekleri tatmak isteyen yolcular, yaptıkları yolculuğa lezzet katmak için internet veya telefon aracılığıyla cağ kebabı ve kadayıf dolması siparişi vererek, yolculuklarına farklı lezzet katıyor.

Tren geldiğinde tüm siparişler hazır oluyor 🌯

Kentte, biletleri günler öncesinden satışa çıkan trende yer bulmayı başaran yolcular için özenle hazırlanan cağ kebabı ve kadayıf dolması tren gelmeden kısa bir süre önce Erzurum Garı'na götürülüyor.

Kebabın ardından kadayıf dolması 😋

Mola verdikleri garda keyifli geçen yolculuklarını damak tadıyla süsleyen yolcular, cağ kebabı, kadayıf dolması ve semaver çayının tadına bakmanın yanı sıra oyunlar oynayıp bol bol fotoğraf çektirerek unutulmaz anlar yaşıyor.

'Doğu Ekspresi bizim için bir nimet oldu'

Kentte cağ kebap restoranı sahibi Şakir Aktaş, Doğu Ekspresi'nin bölgeye ekonomik anlamda ciddi katkısı olduğunu söylüyor. 

Cağ kebabı için tren yolcularının yoğun talebi olduğunu belirten Aktaş şöyle devam ediyor: 

'Doğu Ekspresi ile gelen bazı müşteriler henüz Erzurum'a gelmeden Ankara'dan ya da Erzincan'dan siparişlerini veriyor. Bu hazırladığımız paketler bizleri tatmin ediyor. Doğu Ekspresi bizim için nimet oldu.'

'Günde 200-300 cağ kebabı siparişi alıyoruz'

Aktaş, siparişlerin trenin kente gelmesine az bir süre kala hazırlandığını ifade ederek, 'Tren gelmeden yarım saat önce siparişleri paketliyoruz. Daha sonra tren garına gidip siparişleri sıcak sıcak veriyoruz. Kars'tan dönüşte de saat 10.30'da siparişleri alıyoruz ve saat 12.00'da gelen trene kebapları yetiştiriyoruz. Kadayıf dolmasının siparişlerini de alıyoruz. Misafirlerimiz gruplar halinde olduklarında bazen 200-300 cağ kebabı siparişi alıyoruz, esnaf olarak kelimenin tam anlamıyla çok memnunum.' diye konuştu.

Yolcular da Erzurum'daki molayı iple çekiyor...

KKTC'den gezmek için Kars'a giden yolculardan Burak Öner, cağ kebabını arkadaşları sayesinde tadacağını dile getirerek, 'Cağ kebabını yemeyi çok istedim, Erzurum'a gelmeden kentin Aşkale ilçesinde iken sipariş verdik, cağ kebabını yemek için yolu iple çektim.' dedi.

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
YORUMLAR
02.02.2018

ulan ne nefret dolu ne agresif bi millet oldunuz böyle. varsın insanlar instagrama foto atmak için gitsin. mis gibi anadolu turu atıyolar, eğleniyolar. hem siz değil misiniz şikayet eden, "ulan bi istanbul, ankara, izmir var sanki anasını satayım. millet başka yer bilmiyor" diye. adamlar gidiyor öğreniyor işte. bugün bi foto uğruna gider, yarın yerleşmek ister. böyle böyle doğu-batı sentezi işte misler gibi. istanbul olmuş 15 milyon. çılgın projeyi gördükten sonra net 30 milyon diyorum. insanlar artık memlekete eşit dağılsın, her yer gelişsin, modernleşsin(beton bina dikmekten bahsetmiyorum). sadece istanbul, ankara, izmirle olmaz babalar. her yapılana bok atmayın, bi düşünün tartın. atın şu sktiğimin nefretini, öfkesini yakanızdan

03.02.2018

Ben de diyorum ki öyle başlar devamı gelir. Sadece fotoğraf çekip gitse bile zihninde şekillenir bazı şeyler. Ben normalde Trabzonu bilmezdim. Gel gidelim deseler gitmezdim. Market var mı orda acaba diyodum. Şaka değil büyükşehirde anadolu hakkında pek bişey bilmezler. Memleketi, okulu ya da askerliği geçmemişse. Benim okul dönemim geçti. He şimdi noldu, fikir sahibi oldum. Şimdi tek başıma gider gezerim oraları. Anlatmak istediğim buydu

02.02.2018

Ulan bi Erzurum’lunun bu galeriyi görüp içinin acıyacağını düşünmediniz mi hiç? Ah canım memleketim ah canım yemekleri

02.02.2018

Wallahi ne yalan söyleyeyim cağ kebabı harika kadayıfa aynı şekilde.İlgi yoğun olunca belki biraz esnafı düzelir.Cağ kebabı esnafının hismeti ilgili harika.lakin hdiyelik tatlı aldık adam 2 tl indirim yapmadı.Ben 2 tl ile fakirleşmedim oda zengişlemedi ama gönül kırdı şöyleyiş tavrıyla falan.Herneyse herşeye rağmen tekrar gidilir tekrar görülesi bir memleket.

TÜM YORUMLARI OKU (11)