Umumi Tuvalet Kabinlerinin Neden Boşluklu Olduğunu Biliyor muydunuz?

Titizlik hastalığına yakalanıp evi dışında tuvalet kullanamayan bazı hassas insanlar hariç, umumi tuvalet kullanımı modern hayatın önemli bir parçası durumunda.

Sık sık uğradığımız bu noktalarda bir durum mutlaka kafanıza takılmıştır...

Kabinlerin altlarındaki ve üstlerindeki boşluklar!

Mahremiyet seviyenizi ışık hızında aşağıya çekebilecek yapılardır bunlar.

Bu durum karşısında "Neden böyle yapıyorsunuz, neden insana rahatça hacet giderme imkanı sunmuyorsunuz?" diye göklere isyan eden çok olmuştur.

Bunun nedenleri var elbette. İnsanlık yok yere troll'lenmiyor. İşte o nedenler:

1. Acil durumlar.

Kabinde bayılan, kendinden geçen insanların hakeretsiz bacakları kendini ele verecektir. Bu da acil müdahaleler için hayat kurtarıcı olabilir.

2. Kaçamakların önüne geçmek!

Tuvalet kabininde cinsel birliktelik sanılandan daha yaygın. Bu durumun önüne geçmek için mahremiyetin azaltılması, caydırıcı nitelik taşıyor.

3. Ekonomik olması.

Bu tarz kabinlerin ölçümü ve inşası daima daha kolay ve az masraflı. Çoğu umumi tuvaletin ücretsiz olduğunu ve karşılıksız bir hizmet verdiğini düşünürsek, ucuzsa iyidir.

4. Ergonomik olması.

Bu kabinler kolayca sökülebilir, tadilat gerektiren durumlarda demonte edilip tekrar monte edilebilir.

5. Dolu olup olmadığını belli etmesi.

Bu amacı da var tabii ki. Çoğunlukla kabinlerin doluluğunu görünen ayaklardan anlıyorsunuz ve kimse kimseyi rahatsız etmiyor.

6. Acil ihtiyaçlara yanıt verebilmesi.

Tuvaletinizi yaparken, tuvalet kağıdının olmadığını fark ettiğiniz o acı anı bilirsiniz. Bunun önüne geçmek umumi tuvaletlerin bu özelliği sayesinde daha kolay olabilir.

Ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatmaya gerek yok ama, yukarıdaki elzem ihtiyaçları bir araya getirince ancak böyle bir çözüm cevap olabiliyor.

O yüzden hepimiz bu gerçeği kabullenelim ve hemencecik işimizi halledip çıkalım buralardan!

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
29.10.2016

Cinsel kaçamakmış,zaten bayan ve erkek wc leri ayrı ki biz zaten genel olarak böyle bi durumla karşılaşsak tecavüz olmadığı sürece şikayet etmez rahat bırakalım diye ortamdan ayrılırız :D

29.10.2016

Tuvaletler stüdyolarda kullanılan ses yalıtım materyalleriyle kaplanmalı. Alttaki boşluğuda kalınlığı arttırılmış camla çözebiliriz. Böylece hiç kimse mola yerlerinde (Susurluk olur, Tekirdağ olur vs..) gecenin bir köründe g-tlerden oluşan koroları (for ex:The Ass) dinlemek zorunda kalmaz.

29.10.2016

hepsi de saçma hele 5. madde en saçması. yahu içeride biri olup olmadığını anlamak için illa eğilip harun abinin ufaklığıyla göz göze gelmek mi gerekiyor. kapıyı tıklat anlarsın boş mu dolu mu. kimileri de kapıyı kapalı görse dahi illa açmak mecburiyetinde hissediyor kendini. yahu bir tıklat öyle gir. sanki bedava baklava dağıtıyorlar içerde sıraya girecek. kapının altında 5 cmlik bir açıklık tüm bu sorunları çözmek için yeterli ama nedense bazı kapıların bildiğin yarısı yok.

TÜM YORUMLARI OKU (13)