Tutkulu Bir Öpüşmeden Daha Çok Haz Veriyor! Bitter Çikolatanın Daha Önce Hiç Duymadığınız Faydaları

Bir dahaki sefere çikolataların olduğu reyondan geçerken, bir göz atmaktan çekinmeyin! Bir miktar bitter çikolata alın ve tatlı ihtiyacınızı giderirken bir yandan da sağlığınız için besleyici ve faydalı besin ögelerini de edinmiş olun. Çikolata tüketimi artık suçluluk duygusu hissettiren bir haz değil! Sadece yediğiniz çikolatanın iyi, kakaonun yüksek kalite olduğundan emin olun ve faydasını görün. 

Yine de bize inanmıyorsanız, işte size bitter çikolatayı diyetinizden eksik etmemeniz için 7 sağlıklı sebep.

1. Kalbiniz için sağlıklıdır.

Araştırmalar gösteriyor ki belirli miktarda tüketilen çikolata, kardiyometabolik düzensizliklerin riskini önemli miktarda azaltıyor. 'Ne gibi düzensizlikler?' diye sorar gibisiniz. Kalp hastalıkları, diyabet, felç gibi...

2. Cildinizin parlak görünmesini sağlar.

Bitter çikolata antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Flavonoid olarak da bilinen bu maddeler, cilt dokusunun gelişmesini sağlıyor ve cildin güneşin zararlı UV ışıklarından korunmasına yardımcı oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre, 12 hafta boyunca flavanoid açısından zengin kakao tozu tüketen kişilerde %25 daha az güneş yanığı oluşmaktadır.

3. Magnezyum açısından zengindir.

Kakao bitkisi, magnezyum açısından en zengin bitkilerden biridir. %75-80 kakao oranına sahip 100 gramlık bir paket çikolata günlük magnezyum ihtiyacınızın %58'ini karşılamaktadır. 

Peki bu mineral neden bu kadar önemli? Birçok insan magnezyum eksikliğine sahip olduklarını fark etmeyebilir. Ancak bu temel mineral vücuttaki enerji üretiminin sürdürülmesi, metabolizmanın işleyişi, oksijen emilimi, merkezi sinir sisteminin düzgün çalışması, elektrolit dengesi ve kas aktiviteleri açısından önem taşır.

4. Beyniniz için oldukça iyidir.

Bitter çikolata beyne giden kan akışının doğal bir biçimde artmasını sağlar. John Hopkins Üniversitesi'ndeki araştırmacıların edindiği sonuçlara göre, bitter çikolata sinir hücrelerini bir kalkan gibi koruyarak beyni ileride yaşanabilecek felç gibi durumlardan korur.

Çikolatanın aynı zamanda hafızayı da geliştirdiği keşfedilmiştir. Kaliforniya Salk Enstitüsü'ndeki araştırmacıların fareler üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre, çikolatadaki epicatechin isimli bir kimyasalın hafızayı güçlendirdiği keşfedilmiştir.

5. Mutluluk verir.

Eminiz ki siz, bunu birinci elden biliyorsunuzdur, ancak çikolatanın klinik açıdan da vücuttaki serotonin hormonunun salgılanmasını sağlayarak insanı mutlu ettiği gözlenmiştir.

Başka bir araştırma da çikolatayı ağızda eriterek yemenin tutkulu bir öpüşmeden daha uzun süreli haz yarattığı keşfedilmiştir. Acaba ikisi de aynı anda yapılsa nasıl olur?

6. Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

Bu düşük glisemik indeksli yiyecek, kan şekerinizin ani bir şekilde yükselmesine sebep olmaz. Bitter çikolata kan sirkülasyonunu arttırır ve tip 2 diyabete karşı korunmanıza yardım eder.

Çikolatada bulunan flavonoidler, hücrelerin fonksiyonlarını düzelterek kandaki insülinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar ve bu sayede insülin direncinin kırılmasına yardımcı olur.

7. Aşırıya kaçılmadığı sürece, kilo vermenize yardımcı olur.

Bitter çikolata lif açısından zengindir. %75-80 kakao oranına sahip 100 gramlık bir paket çikolata 11 gram lif içerir. Bu da daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

Nörolog Will Clower'ın söylediğine göre, yemekten 20 dk önce ağızda eritilerek yenilen bir parça bitter çikolata, beyindeki hormonları uyararak tokluk hissi yaratır ve bu sayede daha az yemek yenilmesini sağlar.

Gün içinde daha az aç hissetmek adına favori atıştırmalıklarınıza birkaç adet bitter çikolata parçası eklemeyi deneyebilirsiniz.

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
11.10.2018

bitter sevmiyorum,sütlü ve fındıklı,fıstıklı.p

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ