Tarikatı Eleştiren Vatandaşı 'Azrail’in Olur, Canını Alırım' Diyerek Tehdit Eden Komisere 5 Ay Hapis Cezası

Menzil tarikatını eleştiren vatandaşı 'Azrailin olur, canını alırım' diyerek tehdit eden komiser Ahmet Aker’e beş ay hapis cezası verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Nuri Başkapan, Facebook hesabından Menzil tarikatına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Başkapan tarikata yönelik eleştirileri üzerine Sivas'ta görev yapan komiser Ahmet Aker'den ölüm tehdidi almıştı. Aker, Başkapan'a 'Azrailin olur, canını alırım' demişti. 

Bunun üzerine Nuri Başkapan Sivas'ta savcılığa giderek komiser Akan hakkında şikayetçi olmuştu.

Menzil Tarikatı'nı Eleştiren Vatandaş Komiserin Hedefi Oldu: 'Azrail'in Olur Canını Alırım'

Soruşturma sürecinde açığa alınan komisere Kangal Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

İndirimle ceza beş aya düştü

Tazminat davası açacak

Nuri Başkapan

Karara ilişkin konuşan Başkapan, “Bu kez 50 bin liralık tazminat davası açacağım. Kazandığım taktirde bu paranın tamamını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağım” dedi.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
03.12.2019

10 sene önce cemaat tayfasını eleştirdiğim için din düşmanı demişlerdi bana, gene söylüyorum menzil tarikatı emniyet ve sağlık bakanlığına sızdılar, ülke için büyük tehdit fetöden daha beter olacaklar.

03.12.2019

Eskiden menzilci bir arkadaşım vardı. O anlatmıştı; "Birader. Şimdi sosyalizm gibi düşün. Herkes çalışıyor, çabalıyor. Yemek mi yapılacak? Sen yapıyorsun. İnekleri sen sağıyorsun. Yumurta topluyorsun. Akşamları muhabbetler oluyor. İstersen katılmıyorsun..." anlatıp durdu böyle. Sonra döndüm. "Nerede uyuyorsunuz?" dedim. "Neresi olursa" dedi. "Yatacak yer vermiyorlar mı?" dedim. "Orada her yer bizim evimiz" dedi. "Adamlar villalarda kalıyor ama" dedim. "Arada bazı bozulanlar oluyor tabi" dedi. Bak olay bu kadar işte. Bu kadar y.r.k bir tarikatın y.r.k kafalı müritleri var.

03.12.2019

Bu polislerin götü çok kalkık zaten. Hiç bir şey olamayan polis oluyor devletin yetkisiyle millete racon kesiyor. Karakolda ki ler dosya almamak için götünü yırtıyor kazaya karışana trafik gelmiyor. Anca köpek gibi adam korumaya yararlar. Zİkikler sizi.

03.12.2019

Çok pis ceza kesiyorlar af yok...

TÜM YORUMLARI OKU (22)