Suriye Ordusu Palmira'ya Girdi

Suriye'de Esad yönetimine bağlı güçler, geçen yıl Mayıs ayında IŞİD'in eline geçen tarihi kent Palmira'ya girdi.

Suriye'de rejime bağlı İhbariye haber kanalı, Suriye Ordusu ve rejime bağlı güçlerin Palmira'ya girdiğini duyurdu.

Kanal, kentin hemen dışından görüntüler de yayınladı.

IŞİD Palmira'daki Tarihi Kemeri Havaya Uçurdu
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle kenti gören kritik tepeyi ele geçiren Suriye Ordusu ve müttefikleri dün kentin girişine kadar ilerlemişti

IŞİD'in Elinde Kaderini Bekleyen Palmira'dan 150 Yıl Öncesine Ait 15 Nadir Fotoğraf

Palmira kenti, büyük bölümü IŞİD'in elinde olan Deyr ez Zor kentine giden kritik bir yolda üzerinde bulunuyor.

Humus'un doğusunda kalan Palmira kenti, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası listesinde.

Reuters ve AJT

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
24.03.2016

Umarım daha fazla zarar görmeden kurtulabilir tarihi kent.

24.03.2016

Bu bölge Suriye Ordusu' nun en fazla zorlandığı alanlardan biriydi. Pek çok defa bu hat üzerinde ilerlemeye çalışıp geri püskürtüldüler. Ama bu kez ateşkesin de etkisiyle Hizbullah ve Kaplan Birlikleri desteği ile stabil bir harekat yapılabildi. Önce bütün hakim tepeler alındı. Daha sonra antik şehre girildi. Muhtemelen şehir 3 noktadan kuşatılacak. Bir adet cep açık bırakılacak. Tadmur operasyonu der-ez zor' u da rahatlattı. Aylardır iyi haberler gelmiyordu oradan. Ama son dönemde Suriye Ordusu 4-5 km kadar ilerledi. İşid kuşatmayı gevşetmek zorunda kaldı. Palmira ve güney-batısındaki quartaryn<Türkçe'si ne bilmiyorum> de düşerse İşid' in elinde yalnızca Rakka kalıyor. Kısaca İşid devlet olarak artık uzatmaları oynuyor. Yakında klasik terör örgütü olarak göreceğiz kendilerini.

24.03.2016

Pek çok işid videosu izledim bu bölgede. sürekli vur kaç ile zarar veriyorlardı. IED' ler ile de pek çok zırhlı aracı tahrip ettiler. Suriye Ordusu' da pek çok cephe de savaştığı için buraya fazla bir harekat yapamadı açıkçası. Sadece İşid ilerleyişini durdurup belli başlı noktaları kontrol ile yetindi. Ama ateşkesden sonra bu bölgeye daha rahat destek göndermeye başladılar ki, Rus danışmanlardan öğrendikleri "cep" sistemi sayesinde ağır ama düzenli bir şekilde ilerleyebiliyorlar artık. Palmira' da bu oldu. Bura bittiğinde Deyr-ez zor' a kadar çöl ve irili ufaklı kasabalar kalıyor. ama istatistiksel olarak ülkenin büyük kısmı buralar olduğu için Suriye için ciddi bir reklam getirisi de var.

24.03.2016

IŞİD 18:30 itibariyle yayınladığı videoda Palmira'da kontrolün hala kendilerinde olduğunu ve çatışmaların şehir dışında devam ettiğini belirtti.

24.03.2016

Farkettim de haberlerde bir hata yapmışlar. Şehir ve antik kent biraz farklı birbirinden. Palmira şehri antik kent modern şehrin girişinde. Modern şehrin adı Tadmor. Suriye Ordusu antik kenti geri aldı. Asıl şehir için 3 noktadsan kuşatmayı bekleyecek. Ondan sonra 3 koldan saldıracak.

TÜM YORUMLARI OKU (5)