Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: 'Suriye Ordusu Türkiye Sınırına İlerliyor'

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Tel Rıfat kasabasına ilerlediğini bildirdi. 

Tel Rıfat kasabası muhaliflerin kontrolünde.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus saldırılarının yardımı ile ilerleyen ordunun, kasabaya 7 kilometre yaklaştığını duyurdu.

Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, rejime bağlı birliklerin Suriye sınırına ilerleyerek ülkeye muhaliflerin ve silahların girmesini önlemek istediklerini söyledi.

Suriye ordusunun son taarruzu sonrası on binlerce kişinin daha bölgeden kaçtığı bildiriliyor.

Halep'ten kaçan siviller Türkiye'ye yöneliyor

Ülkede rejim yanlısı El Vatan gazetesi, 'Tel Rıfat düşerse, ordu ilerleyişini sürdürebilecek ve Halep vilayetinin kuzeyini tamamen kontrol altına alacak” yorumunda bulundu.

Suriye ordusu, Rus savaş uçaklarının da desteği ile geçen hafta Halep'in kuzeyinde büyük bir harekat başlatmıştı.

Operasyonda bazı köyler geri alınırken, muhaliflerin Türkiye'den ikmal yolları da kesilmişti.

Halep’in muhaliflerin kontrolündeki kısmında yaşayan yaklaşık 350 bin sivil, rejimin kuşatma riskiyle karşı karşıya.

Suriye ordusu dünden bu yana, muhaliflerin elindeki başkent Şam yakınlarındaki Daraya’yı da kuşatmış durumda.

BAE, Suriye'ye asker göndermeye hazır

Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı koalisyona destek için Suriye'ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı. 

Suudi Arabistan da geçen hafta benzer bir açıklama yapmıştı.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallem ise dün düzenlediği basın toplantısında, 'Kimse Suriye'ye saldırabileceğini ya da Suriye'nin egemenliğini ihlal edeceğini düşünmesin. Çünkü sizi temin ederim ki, saldırganlar ülkelerine tahta bir tabutta döner. İster Suudi olsunlar, ister Türk' demişti.

BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.02.2016

Suudi ler ISID e karsi asker gondereceklermis, meal i "ISID v.b. selefi orgutleri yakinda cok pis zikecekler, destek icin asker gondememiz lazim" .

07.02.2016

Rusya desteğiyle şimdilik Esad ilerliyor. Ruslar ilelebet burada kalacak değiller ve illa ki memleketlerine geri dönecekler. Asıl curcuna o zaman başlayacak. Şimdi bu ilerledikleri yerlerde o zaman nasıl durabilecekler, o zaman göreceğiz. Çünkü halkı açıkça kendisine düşman haline getiriyor. Esad, içinde halkına duyduğu düşmanlığı ve kini beceriksizce dışa vuruyor. Bunun bir karşılığı olacaktır.

07.02.2016

Ruslar 1971 den beri Suriyede ve 2047 ye kadar Suriyede kalacak. Rusya, kendi toprakları dışında varlığını sürdüren iki askeri üssünden biri olan Tartusu bırakıp gideceğini düşünmek ciddi bir hayalcilik olur. Halkın rejime düşmanlığına gelince 1982 de ki olayda olduğu gibi yeni bir durum olmaz. Suriye halkından bi hoşaf olmaz anlayacağın. Olacağı varsa da bu gün olduğu gibi uluslar arası kamuoyunun umurunda değiller. Dünya PYD hatta işidi bile destekleme konumunda ama Esad karşıtı olan Suriyelileri kendi hallerine bırakmış durumundalar.

TÜM YORUMLARI OKU (9)