Sosyal Medyada Dolaşan En Son Yalan Haberi ve Haberin Kaynağını Öğrenince Balyoz Yemiş Gibi Olacaksınız

Yapmayın teyzelerim, yapmayın amcalarım. İnanmayın bütün bunlara!

Facebook biraz değişik bir mecra biliyorsunuz. Gençler artık Twitter ve Instagram'a yöneldiği için orayı annelerimize, teyzelerimize, amcalarımıza bıraktık. Fakat onlar sanal dünyanın sahteliğine ihtimal vermedikleri için gördükleri çoğu şeye sorgusuz sualsiz inanıyorlar.

Facebook'taki bu kitlenin çeşitli rutin davranış şekilleri var. Mesela topluca "Günaydın" ya da "Hayırlı Cumalar" görseli paylaşmak, onlar için önemli.

Ve tabii ki "Resmileşti dikkat" diye biten uyarı metinleri, "Paylaşalım herkes görsün" gibi zincirleri de ihmal etmiyorlar. Bu bilgilerin doğruluğu da onlara oldukça net. Fakat gerçekler öyle değil...

Birbirinden anlamsız ve gerçek dışı hap bilgiler, bu kitle tarafından hızla paylaşılıyor. Bu bilgileri çoğu zaman sosyalleştikleri ortamda kullanabilmek onlar için önemli. İşte "viral" denilen şey de böyle ortaya çıkıyor.

Kimisinin hinlik düşünerek, sadece eğlenmek için ortaya saldığı yalan yanlış görseller işte o Facebook kullanıcıları için çok önemli bir gündem konusu. Mesela The Simpson's da böyle bir sahne yok, sadece olaydan sonra çizilmiş bir görsel bu.

Bu fake (sahte) paylaşımların yayılmasının ciddi boyutları da var. Her eve girip tek tek insanları kandırmak yerine internete böyle bir görsel koyup zihinlere yanlış bilgileri salmak daha kolay çünkü.

Bakın son olayın vahametini görünce ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Twitter'daki bu iddia tam 60 bin insan tarafından favorilere alınmış ve milyonlarca insan tarafından da görüntülenmiş.

Herkesin aklındaki o soruyu da bu kullanıcı sormuş.

Cevaba hazır mısınız? Kemerlerinizi bağlayın!

Lütfen doğruluğunu teyit etmediğiniz her bilgiye sorgusuz sualsiz inanmayın ve hatta emin değilseniz paylaşmayın. Bu dünyada çok fazla tuhaflık var, hepsiyle baş edemeyiz.

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
10.09.2020

Bu kadının profiline bakarsanız geçmişte başörtülü kızları üniversite kapısından almayan insan profilini görürsünüz, buram buram din ve dindar insan düşmanlığı var profilde. Tamamen bu düşmanlıktan kaynaklanan bir kusmuk tweeti. İMZA: Atatürk'ün açtığı yolda bilimin ışığında yürüyen bir müslüman.

10.09.2020

son fotoğrafla her şey göründüğü gibi olmayabilir mesajı mı. 10/10 tespit karşimmm

10.09.2020

Sitede hem bu içeriğin hem de Musa Orhan'ın İpek Er'i zorla kaçırdığına, 20 gün boyunca tecavüz ettiğine, İpek Er'in iç organlarının parçalandığı halde ölmediğine, sonra baba evine dönünce 70 cm namlu uzunluğu olan av tüfeğini karnına dayayıp tetiğe basarak intihar ettiğine dair dava dosyasında, şikayet dilekçelerinde, ifadelerde falan hiç bir şekilde yer almayan iddiaların bulunduğu içeriklerin olması biraz ironik değil değil mi peki? Siz önce bi kendinize bakın derler yani.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ