Sosyal Hayatınızı Güzelleştirecek 19 Güzel Öneri

Arkadaşlıkların uzun süreli, güçlü, sağlam; vefaya, sadakate ve güzel ahlaka yakışır şekilde devam etmesi için görgü, nezaket ve saygı çok önemli!

1. Her şeyden önce arkadaşlarınıza karşı fedakar ve ince düşünceli olmalısınız.

Gerçek ve samimi dostluklarda fedakarlık öncelikli bir özelliktir. Karşı taraftan beklenti içinde olunarak fedakarlık yapılmaz. Ama arkadaşınız da sizin gibi görgülü bir insansa zaten fedakarlık çift taraflı yaşanır. 

Birçok konuda arkadaşınıza öncelik verin.

2. Arkadaşınızın acil bir konuda yardıma ihtiyacı olduğunda önceliği yine ona vererek hemen yardımına koşun.

İnsanın rahatı yerindeyken, yemek yemişken, uykusunu almışken birisine yardım etmesi daha kolaydır. Önemli olan bu şartlar eksik olduğunda aynı istekle yardımcı olmaktır. Hastalandığında ve zor durumda olduğunda da destek olmalısınız.

3. Arkadaşlarınızın nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını bilin.

Örneğin sevmediği bir şaka tarzını yapmayın. Şakalarınız daima karşı tarafı yüceltici ve onore edici olsun. Düşünemeyip yapsanız bile sonra bunu telafi etmesini bilin. Hoşlanmadığı veya onları küçük düşürebilecek, rahatsız edebilecek lakaplarla onları çağırmayın.

4. Arkadaşlarınıza karşı sözde üstün gelmekten vazgeçin.

İnsanlar genel olarak her konuda son sözü söyleyen kişi olmak isterler. Oysa her konuda haklı çıkmanın, mutlaka son sözü söylemenin insanı yüceltici bir tarafı yoktur. Alttan almayı bilin. Bırakın karşı taraf haklı çıksın. “Evet, haklısın” diyen siz olun.

5. Karşı taraf bir hata yaptığında affedici ve merhametli olun.

Hatalarını ve kusurlu yönlerini arkadaşlarınızın yüzüne vurmayın.

6. Arkadaşlarınızın eksik yönlerini gidermeye çalışın.

Samimi, dostça ve onların daha iyi olması amacıyla onları yapıcı yönde eleştirin. Samimi yaptığınız eleştirilerin karşı tarafa faydası olduğunu göreceksiniz. Siz de aynı şekilde eleştiri aldığınızda samimi ve olgun bir tavırla karşılık verin. Savunmaya geçmemeye özen gösterin. Bir arkadaşınıza eleştiri yapacağınız zaman, başkalarının yanında değil de özel olarak söylemeyi tercih edin.

7. Gereksiz, boş ve küfürlü konuşmalardan kaçının.

Moda, maç muhabbetini tabii ki herkes sever ama tüm gün bunlardan konuşmak yerine, genel kültürünüzü artırıp arkadaşlarınıza da anlatabilirsiniz. Gündemdeki konuları takip edip bunlar hakkında konuşmanız sizi danışılan biri haline getirebilir. Bir beceriniz varsa bunu arkadaşlarınıza da öğretebilirsiniz. Örneğin İngilizcesini geliştirmesi için yardımcı olabilirsiniz. Küfür samimiyet göstergesi olarak görünse de kaliteli bir kıza da erkeğe de yakışmıyor.

8. Karşı taraftan bir şey isteyeceğiniz zaman “lütfen” demeyi tercih edin.

Emir üslubu kullanmayın. Görgü ve nezakete daha çok yakışacak olan budur. Teşekkür etmek gerektiği zamanlarda bunu da ihmal etmeyin.

9. Zengin veya güzelseniz bunun havasına girmeyin, fakir veya çirkinseniz de bunun ezikliğini yaşamayın.

İki durum da sevilmeyecek tavır bozukluklarıdır. Güzel ve alçakgönüllü biri herkes tarafından sevilir. Güzel olmayan biri de kendine güvenmelidir. Kendisini bir çok konuda yetiştirebilir. Parasıyla övünen zengin çocuk olmayı bırakın. Bunun yerine fedakar biri olmak sizi çok sevilen biri yapacaktır.

10. Kişilerin özellikleri ve davranışları hakkında dedikodu yapmayın.

İnsanların bulunmadığı ortamlarda haklarında olumsuz konuşmak, yapan kişi açısından güven verici bir tavır değildir.

11. Size güvenilmesini istiyorsanız verdiğiniz sözleri tutun.

Yerine getirmekte zorlanacağınız sözleri vermekten kaçının.

12. Karşı tarafa bir şey söyleyeceğiniz zaman dolaylı ve karmaşık anlatım yollarına başvurmayın hele hele iğneli söz söylemeyin.

Söyleyeceğiniz şeyi düz, öfkelenmeden, karşınızdaki kişiyle olan samimiyet derecenizi düşünerek, dürüstçe söyleyin.

13. Kendinize güvenin.

İnsanın kişiliğini meydana getiren dürüstlük, samimiyet, kararlık, irade, ahlak, nezaket ve görgü gibi özelliklerdir. Bunları kişiliğinizde birleştiriyorsanız veya birleştirmek için çaba harcıyorsanız, kendinize güvenmek için önemli bir sebebiniz var demektir. İnsanlara saygı duymanızın baş şartı önce kendinize saygı duymanızdır. Kendisine saygı duyan insanın özgüveni sağlam olur, kendisine inanır.

14. Marka ve gösteriş meraklısı olmaktan vazgeçin.

Sürekli gittiği yerleri, aldığı ayakkabıları anlatan biri pek sevilmez. İnsanların özendiğini zannedip havaya girmeniz sizi itici biri yapacaktır. Facebook'ta, Instagram'da paylaşımlarınızı abartmadan yapmalısınız. Ve her zaman alçakgönüllü, sevecen biri olmalı, paraya kıymet vermemelisiniz. Bu sizin yüksek bir ahlakınız olduğunu gösterir.

15. Çevrenizdekilere karşı yaptığınız iyilikleri dile getirmeyin.

Böyle bir tavır yaptıklarınızın tüm güzelliğini götürür. Sürekli kendisinden bahseden, yaptıklarını anlatan insan olmayın. Emin olun ki böyle tavırlar insanı çok itici gösterir. Bırakın güzel özelliklerinizi başkaları takdir etsin. Sevdiğiniz şeylerden fedakarlık yapın. Çok sevdiğiniz kıyafetinizi arkadaşınıza armağan edin. Bu size çok iyi gelecektir.

16. Çevrenizdeki kişilerin sizden istedikleri kişiliklere bürünmeyin.

Bazen insanlar olduğunuzdan daha farklı görünmenizi isteyebilirler. Siz siz olun, kişiliğinizin olumlu yönlerinden taviz vermeyin.

17. Dürüst olun.

Çevresinde dürüstlüğü ile bilinen insanlar her zaman güven uyandırır.

18. Sinirli, asık suratlı, içe kapanık biri olmak yerine sevecen, dışa dönük, kaliteli biri olmaya çalışın.

Samimi, dışa dönük, sevecen, güleryüzlü insanlar her yerde sevilirler. Cool görünmek için asabi olmaktan vazgeçin. Bu etrafınızdakileri sizden uzaklaştıracaktır. Cool görünmek için, kişiliğinizi geliştirin, genel kültürünüzü, bakımınızı, temizliğinizi, görgünüzü, kalitenizi artırın. Bu size sağlam bir kişilik kazandıracaktır. Sevecen olduğunuzda da kişiliğinizden ödün vermiş olmazsınız.

19. Kıyafetinize, bakımınıza arkadaşlarınızın yanında da önem verin.

Samimi arkadaşlar kendi aralarında 'nasılsa her şeyimi biliyor rahat olmalıyım' diyerek kıyafetlerine, bakımına nezaketine dikkat etmeyebilir. Eğer gerçekten iyi bir arkadaş olmak istiyorsanız herkesin yanında ve tek kaldığınızda da bakımlı, nezaketli olmaya özen gösterin. Bu hem güzel bir çevreniz olmasını sağlayacak hem de kendinize saygınızı artıracak ve iyi hissettirecektir. Ama yapmacık nezaketten kaçınmalısınız!

Popüler İçerikler

Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
YORUMLAR
06.02.2017

Sevecen ve dışa dönük olunca kaliteli biri mi olunuyor?

06.02.2017

İnsanlar şerefsiz

Bunlari yapanlar genelde yalniz kalir kb

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ