Son Döneme Damgasını Vuran Başarılı Genç Yazarlarımızdan Keyifle Okuyacağınız 13 Kitap

Okuyacak yeni isimler ve eserler keşfetmek isteyenler için son dönemlerde edebiyatımızda parlayan, 35 yaş altı 13 yazarın en güzel kitaplarını sizler için derledik.

İşte tarihten fanteziye, aşktan acıya, yastan kadın sorunlarına birçok konuya eğilen o romanlar;

13. Dış Kapının Mandalı - Arzu Uçar

2015 yılında Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’nü kazanan Arzu Uçar, Dış Kapının Mandalı isimli bu öykü kitabında en sarsıcı duyguları, hayata pamuk ipliğiyle bağlı insanları, ve tüm bunların etrafında nesnelerin hikayesini anlatıyor. Yalnızlığın, yolculuğun ve hayatımızı saran tüm değerli duyguların en güzel yansıtıldığı kitaplardan biri.

12. Belki Bir Gün Uçarız - Aylin Balboa

Hayatımıza blog yazıları ile giren Aylin Balboa’nın ilk öykü kitabı Belki Bir Gün Uçarız, kısa, vurucu ve etkileyici hikayeler vaat ediyor. Gündelik gibi görünen şeylerde hayata dair ipuçlarını arayan bir yazarın, heyecanlı, yaşayan, enerjik ve sokağa ait öyküleri.

11. Dünya Bu Kadar - Mahir Ünsal Eriş

Sait Faik Öykü Ödülü sahibi Mahir Ünsal Eriş bu ilk romanında, hasret ve haset, hatıralar ve tesadüfler, ülkenin geçmişini yaralatan öykülerle dolu bir maceraya davet ediyor bizleri. Okuyanı alıp götüren, ince dokunmuş uzun bir olay örgüsüne sahip Dünya Bu Kadar.

10. Antabus - Seray Şahiner

Kadın öykülerinin son dönemdeki en parlak isimlerinden Seray Şahiner, Antabus isimli roman Leyla isimli genç bir kadının, kadınlara toplumda dayatılan koşullara, zorluklara, tacize, şiddete karşı hayatını yönlendiremeyeşini incelikle anlatıyor.

9. Kırlangıç Dönümü - Sinan Sülün

Klasik bir aşk hikayesini yerli yerinde, dozunda ve günümüz koşulları çerçevesinde ele aldığı Kırlangıç Dönümü romanı Sinan Sülün’ün ikinci kitabı. Bu eserde de, öykülerinde o ajitatif olmayan, naif ve akıcı dili ile bizi de anlattığı hikayenin içine sürüklüyor.

8. Hasta Öyküler ve Kulağakaçan - Gökçe Bezirgan

İki ayrı öykü setini içinde barındıran bu eseri ile Gökçe Bezirgan, gelecek vaat eden bir yazar olduğunu kanıtlıyor. Hastalıklı hayatları, değişken bir tempo ile abartısız bir dil ve samimiyet ile anlatıyor.

7. Deli Bal - Pelin Buzluk

Deli Bal’da Pelin Buzluk gündeliğin içindeki fantastikliği bulan, eksiltili bir dil ile anlatıyor öykülerini. Okuyucuyu sinemasal bir yolculuğa çıkarıyor adeta.

6. Bazen Bahar - Melisa Kesmez

Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz isimli kitabı ile adını duyuran Kesmez, yeni öykü kitabı Bazen Bahar ile karşımıza çıktı. İlk kitabında bize hissettirdiklerini yeni öykü kitabında da devam ettiriyor. Yer yer gülümsetecek yer yer kelimeleri boğazınıza dizecek bir eser.

5. Deliduman - Emrah Serbes

Behzat Ç. ile edebiyatımıza ve dizi sektörüne yepyeni ve orijinal bir karakter kazandıran Emrah Serbes, Gezi Olayları’nın ilk yılında bir Gezi romanı ile karşımıza geldi. On yedi yaşındaki bir gencin taşra hayallerini, kız kardeşini meşhur etme ümitlerini ve İstanbul’a geldiğinde karşılaştığı büyük isyanı konu ediyor kitap.

4. Macera - Kaya Genç

Çevirileri ve eleştirileri ile tanıdığımız Kaya Genç, ilk romanı Macera’da bizleri hareketli ve benzersiz bir maceraya davet ediyor. İstanbul’dan dünyanın bilinmeyen coğrafyalarına bir geçit sunan Macera son dönem Türkçe romanlar arasında benzersiz bir yerde duruyor.

3. Hah - Birgül Oğuz

Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü sahibi Birgül Oğuz, acılı bir dil ile ağlak olmaktan çok uzak, insanın ruhunu titreten bir anlatımla aktarıyor öykülerini. Yas kavramını her yönüyle ele alan, ancak yas tutmaktan uzak bu kitap geçen zamanın ne kadar güçlü olduğunu da gözler önüne seriyor.

2. Bazen Hayat - Sine Ergün

Sait Faik Hikaye Armağanı sahibi Bazen Hayat, Sine Ergün’ün yalın ama derinlikli, kısa ama vurucu, gündelik ama evrensel öykülerini barındırıyor. Bazen semizotu salatası yapmaktan bazen de aşktan bahseden ama hiçbirinde abartıya kaçmadan ince ince insanın ruhuna işleyen hikayeler okumak için…

1. Epope Tatavla - Ekin Can Göksoy

İlk kitabı Münhal ile eleştirmenlerin övgülerine mazhar olan Ekin Can Göksoy, bu kez bir roman olan Epope Tatavla ile çıkıyor karşımıza. 1933’ün değişimi şiddetle yaşayan Türkiye’sinde şimdi adı Kurtuluş olan Tatavla’nın destanını yazmak isteyen bir kimyagerin hikayesi ile bizi zamanda sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Popüler İçerikler

Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
YORUMLAR
21.02.2016

Aylin Balboa ve Rocky.

21.02.2016

Aylin Balboa'yı görsem Rocky Balboa neyin gelir diye sormak isterdim :D

21.02.2016

Miraç Çağrı Aktaş yok mu ?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ