Sakarya'daki 3 İlçede Doğalgaz Bulundu

Sakarya'da yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Söğütlü, Ferizli ve Serdivan ilçelerinde doğalgaz rezervi bulundu.

Sakarya Valiliği'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma, kentte doğalgaz araması yapmak için 2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden (PİGM) izin aldı.

İznin ardından 6 ay önce geniş sahada arama çalışması başlatan firma, Söğütlü, Ferizli ve Serdivan ilçelerinde doğalgaz rezervlerine rastladı. Sondaj yapılan kuyuların ise önlem amacıyla kapatıldığı öğrenildi.

Vali Coş: 'Geniş sahada çalışmalar sürdürülüyor'

Vali Hüseyin Avni Coş, firmadan alınan ilk bulgulara göre kentte doğalgaz rezervine rastlandığını belirterek, 'Çalışmalar olumlu yönde seyretmektedir. Geniş sahada çalışmalar sürdürülüyor. İnşallah ülkemiz için çok önemli bir enerji kaynağı. Bölgemizden ülkemize ciddi katkı sağlayacaktır' diye konuştu.

Coş, çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayarak, 'Yakın zamanda konuyla ilgili geniş açıklamamız olacaktır. İnşallah ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirir' dedi.

AA

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
25.02.2016

Amerika dünyanın tüm ülkelerinde kendi yer altı zenginliklerini çıkarmasına izin veriyor bir tek biz gariban türklere mi vermiyor? Hayır tabiki, bizler gerizekalı bir kavim olduğumuz için ömrümüzü mitlerle, palavralarla, efsanelerle geçirip ota boka amerika istemiyor yalanını uyduruyoruz.. tabi bunda geri zekalılığını çoktan ispatlamış solcu manyaklarında etkisi çok.

25.02.2016

Şimdi doğa seviciler ortaya çıkar.Ağaç kesicekler,doğayı katletcekler diye.Ama kışında kombiyi sonuna kadar açarlar.

mardinde batmanda bulsalar neyse de sakarya ne alaka

24.02.2016

marmarada dogalgaz cikiyor. turkiyede pek cok noktada var, ara ara yenisinide buluyorlar ama hala disa bagimli olusumuzdan anladigim hic biri oyunu degistircek buyuklukde bir rezerve sahip degil.

TÜM YORUMLARI OKU (11)