Sağlık Çalışanlarının Bikini Giymesine 'Profesyonel Değil' Diyen Dergiye Karşı Başlayan Kapak Gibi Akım: MedBikini

Bir bu kalmıştı karışmadığınız!

Biliyorsunuz sadece ülkemizde değil, tüm dünyada kadınlara yönelik baskı ve negatif söylemin haddi hesabı yok. Bu sefer de bir bikini vakasıyla karşı karşıyayız.

'Vasküler Cerrahi Dergisi'nin yayınladığı bir makaleyle yeni bir akıma da imza atılmış oldu. Derginin yayınladığı 'Genç cerrahlar arasında profesyonel olmayan sosyal medya içeriğinin yaygınlığı' başlıklı makaleye tepkiler çığ gibi büyüdü.

Makalede özellikle 'bikini/mayo, kışkırtıcı poz ve elde alkol tutma pozları' içeren fotoğraflar hedef alındı. Bu bir sağlık dergisi...

Böylece yeni bir akım başladı. Özel hayatında kimin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez diyerek cerrahlar bikini fotoğraflarını paylaşmaya başladılar!

MedBikini hashtag'i trend olurken, yüzlerce öfkeli doktor mayo ve bikini fotoğraflarını paylaşarak iki parça kıyafetin yetenekleri ya da profesyonellikleri üzerinde bir etkisi olmadığını açıklayan yazılar yazdılar.

twitter.com

'İşte profesyonel olmayan bir çift kadın doğum uzmanı.'

"Bikini giymek doktoru görevinden uzaklaştırmadı. Hastaya zarar vermedi. Aslında hayatlarını kurtardı."

twitter.com

"Kadın düşmanlığı Orta Çağlıktır. Profesyonel unvanını hak etmek için her daim beyaz önlüğümü giymek zorunda mıyım?

"Ben tropikal yerleri ziyaret etmeyi seven ve ona göre giyinen bir tıp çalışanıyım. Hawaii'de beyaz önlüğümü giymeyeceğim. Bu beni erkek meslektaşlarıma göre daha az profesyonel yapmaz."

twitter.com

"Bikinili bir selfie buldum. Bunun genç kadın doktorlar için profesyonel olmadığını söyleyen 28 yaşındaki 'araştırmacı', işte büyükannen kadar yaşlıyım!"

Kimisi de makaleyi dalgaya alarak paylaşımlar yaptı.

twitter.com

'Bu hafta sonu arkadaşlarımla dinlenirken uygun kıyafetler giydiğimizden emin olduk. Doktorlar olarak, hem işte hem de kişisel zamanlarımız boyunca profesyonelliği korumak çok önemli.'

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com
Kadınların Ne Giyeceklerini, Nasıl Davranacaklarını, Nasıl Kadın Gibi Görüneceklerini Dayatan Herkese İki Çift Lafımız Var!
İstanbul Sözleşmesi İçin Oturma Eylemi Yapan Kadınların Arasına Katılmaya Çalışan Murat Övüç, Eylemden Kovuldu!
Başkalarının Hayatına Karışmayı Kendisine Misyon Edinen İnsanların Yaşattığı Teröre Boyun Eğmeyen Kadınlar

Popüler İçerikler

Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
YORUMLAR
05.08.2020

Sağlık dergisi kıyafete ne karışır.... Moda dergileri sağlık sektörüne karışıyor mu ? ..... Bir insan hangi meslekten olursa olsun.... Kılık kıyafete karışılmaz... Ister bikini giyer ister başörtüsü takar... İnsansa zeka önemli zeka.... ... ... .👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️ 🤪🤪🤪🤪🤪🤪

Pasif Kullanıcı
05.08.2020

türbanlı biri adalet bakanlığına bağlı biyerde çalışamaz siktiğimin arabistanı na benzedik

05.08.2020

Bu olayı ilk okuduğunuzda hangi ülke aklınıza geldi.. ????? ........ Neden acaba ..... ???.. ...... 🤪🤪🤪

Bende ne alaka dedim. Başta yabancılarda bize tepki gösteriyo sandım :))

05.08.2020

Sağlık sektöründe çalışan bir insanın bikini giymesi ile mesleğinin ne alakası var? Hadi diyebilirsin doktorlar sosyal medyasına içkili sigaralı çok fotoğraf koymamalı diye anlarım, onaylamam ama anlarım, bikini ne? Rahibelik mi yapıyor bu kızlar? Ya çıldıracağım bikini sağlığa zararlı bir şey mi? Ya da göbeği bacağı gözüken doktora saygı azalır diye mi düşünüyorlar? Sizin tanınızı koyup tedavinizi yapan doktora giyiniş tarzından dolayı saygınız azalır mı? Açıkçası bi doktordan fayda görüyorsam ve o doktorun eşini aldattığını öğrensem bile ona saygım azalmaz, banane doktorumun özel hayatından ya??

TÜM YORUMLARI OKU (14)