Sağlık Bakanı Koca 'Gençlere Uyarımız Var' Dedi: Koronavirüs Sebebiyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37'ye Yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 24 saatte 3.672 test yapıldığını belirterek, 293 yeni koronavirüs tanısı konduğunu aktardı.

Koca 'Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu.' ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca bugün koronavirüs nedeniyle 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

'Son 24 saatte 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar.'

Koca günlük olarak paylaştığı raporun ardından gençlere seslendi: 'Bir süreliğine başka bir moda geçiyoruz.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Koca ikinci paylaşımında 'Şimdiki gençler... Söze böyle başlayanların eline bugünlerde koz veriyorsunuz :) Koronavirüs konusunda fazlasıyla dikkatli olmanızı bekliyorum. Hayat demek, hareket demek. Eyvallah. Fakat bir süreliğine başka bir moda geçiyoruz. Özgürlük evimizde.' ifadesini kullandı.

11 Mart'tan itibaren Türkiye'deki vaka sayıları 👇

  • 11 Mart —  1 vak'a

  • 13 Mart — 5 vak'a

  • 14 Mart — 6 vak'a

  • 15 Mart — 18 vak'a

  • 16 Mart — 47 vak'a

  • 17 Mart — 98 vak'a / 1 can kaybı

  • 18 Mart — 191 vak'a / 2 can kaybı

  • 19 Mart — 359 vak'a / 4 can kaybı

  • 20 Mart — 670 vak'a / 9 can kaybı

  • 21 Mart — 947 vak'a / 21 can kaybı

  • 22 Mart — 1.236 vak'a / 30 can kaybı

  • 23 Mart — 1529 vak'a / 37 can kaybı

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.03.2020

Senin halkın anlamıyor hala maskesiz eldivensiz gezen bir sürü insan var dışarda. 65 Yaş üstü bir sürü insan hala dolaşıyor. Neyi bekliyorsunuz sokağa çıkma yasağı için. Günde 3 bin küsür testle ne de bu bilinçsiz halk ile ne siz yayılmasını engelleyebilirsiniz. Ne de çalışmak zorunda olan insanlar kendini koruyabilir. Biz İtalya ya da Çin gibi olmayacağız çok başka bir şey olacağız.

Pasif Kullanıcı
23.03.2020

Kısaca tüm dünya saglıkçıları bilim insanları diyor ki ; Daha virüsün 3. ayındayız bagışıklık sistemi zayıf olan hastalar yani yaşlılar hızlı ölüyor arada hiç bir sorunu olmayan genç insanlarda ölüyor. Herşey olmuş bitmiş gibi davranmayın herşey yeni başlıyor diyorlar. 6. ayında ne olacagını bilmiyoruz belki 6. ayda orta yaşlı ve genç insanlar ölmeye başlayacak belki bir yıl sonra yaş farkı dinlemeden hastalıgı kapıp iyileştiğini sanan insanlar ölmeye başlayacak diyorlar. Belki şuan vucudunuzda evrim geçiriyor gerekli güce ulaştıgı zaman sizide öldürecek diyorlar. Bu virüsün dogasın da ölüm var diyorlar. Dışarda sizi öldürme potansyeline sahip bir şey var evinizde oturun diyorlar. Herkes bi garip kimse duymuyor !

Pasif Kullanıcı
23.03.2020

hangi yorumumdan bahsediyorsun ? çoklu kişilik bozuklugu ? insanı rencide etmeden sohbet başlatmaya çalışsan. Ama amacın sohbet başlatmak degil iddalaşmak sanırım ?

23.03.2020

Artık benim hiçbir şeye umudum kalmadı..Ben evimdeyim ama sağlıkçı olan babam ve kardeşim evde değiller.Ve ne yazık ki en büyük risk grubunda olan onlar..İnsanlar böyle bi durumda en çok sevdiklerine bir şey olcak diye korkuyor.Artık bütün bunlara dayanacak bir piskolojim bile yok..Mahvolduk ya :(

Pasif Kullanıcı
23.03.2020

Endişelenme, her şey düzelecek. Baban ve kardeşin için sağlıklı görevler diliyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (54)