Rusya Koronavirüs Aşısının Üretimine Başladığını Duyurdu

Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen 'Sputnik V' adlı Kovid-19 aşısının üretimine başlandığını duyurdu.

Ne olmuştu?

Putin, İlk Koronavirüs Aşısının Rusya'da Geliştirildiğini ve Kızının Aşıyı Yaptıranlardan Biri Olduğunu Açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti. Putin, 'En kısa zamanda aşının seri üretimine başlayacağımızı umuyorum' diye eklemişti. 

DSÖ: 'Aşının güvenirliğinin kanıtlanması gerekli'

Dünya Sağlık Örgütü Rusya'den gelen açıklamanın ardından yaptığı değerlendirmede 'Rus sağlık yetkilileriyle yakın temastayız ve DSÖ’nün aşının değerlendirilmesiyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Tekrar söylemek gerekir ki aşının bir dizi incelemeden ve testten geçerek güvenliğinin kanıtlanması ve etkisinin ortaya konması gerekir' ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Rusya'nın önünde uzun bir yol var"

Prof. Dr. Ceyhan: 'Rusya Henüz Aşı Geliştirmedi, Testlere Başlıyor'

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da 'Rusya'nın açıklamasından anladığımız, etkili bir aşı geliştirilmiş değil. Henüz bunların testlerine başlanacağı söyleniyor' demişti.

Dünyada insanlar üzerinde test denemelerine başlanan 6 aşı çalışmasının olduğunu belirten Ceyhan, Rusya'nın onların biraz daha gerisinde olduğunu ve aşı çalışmasında önünde uzun bir yol bulunduğunu anlatmıştı.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
15.08.2020

Şu Rusya 'nın bulduğu aşı gerçekten işe yarasın, bundan sonra bütün Rus hatunlar dünya ahiret bacımızdır. Bak bu kadar büyük konuşuyorum...

15.08.2020

Kendi adına konuş lan yarram, bizi niye dahil ediyon duana?

15.08.2020

Bi haltlar karıştırıyosunuz ama hadi bakalım

15.08.2020

otokratik ulke ile demokratik ulke arasindaki fark budur. otokratik ulkede devlet siyasi show yapmak icin tam test edilmemis bir asiyi uretime gecirerek binlerce kisinin yasamini kolayca tehlikeye atabilir, bu sirada kimse gik edemez, hic bir bilim insani risklerini konusamaz. rusyanin asisi faz 2 testlerde, yani genis capli testleri henuz yapilmadi. baska ulkelerde genis capli faz 3 testlere gecmis asilar var ama demokratik bir ulkede hic kimse testleri bitmemis asiyi uretime sokup boyle bir riski goze alamaz, keza birileri olurse, sakat kalirsa hesabinin sorulacagini bilir.

15.08.2020

"demokratik" ülkeler de sırf paranın amına koymak için laboratuvarlarda virüsler geliştirebiliyor, ya da 2 gram petrol için milyonlarca insan öldürebiliyor. burda her iki tarafı da savunmuyorum ama rusya'nın batılı ülkeler kadar parayla işi olduğunu sanmıyorum sonuçta adamlar kaldırım kemirerek 60-70 sene batı ülkelerini dizginlemeyi başardılar (buna biz de dahiliz). eskiden ABD orta doğuda bu kadar rahat fink atamıyordu. yani "demokratik" ülkelerin de aşağı kalır yanları yok.

TÜM YORUMLARI OKU (22)