Amerika'dan başlayan Instagram'ın zengin çocukları akımı tüm dünyaya hızla yayılıyor. Zaten zengin olan insanlar, zenginliklerini tüm dünyayla paylaşmaya adeta cesaretlendiriliyor. Bu durum da bizim çenemizi yoruyor sonuç olarak!
Zaten neresinden bakarsak bakalım her ülke için oldukça rahatsız edici bir durum olan ekonomik sınıf farkları, özellikle teşhir edilince iyice öfke uyandırıyor.
Hele bir de ekonomik sınıfların arasındaki uçurumlar büyüdükçe...
Nijerya'ya gidiyoruz.
halkinin durumu nijerya kadar kotu olmasada turkiyede islerin farkli mi isledigini dusunuyorsunuz? turkiye bir ara mamul ve montaj ulkesidir derken neyi kasdediyorlardi? tabiyki turk insanini ucuz is gucu olarak dunyaya pazarlamayi. nijeryanin petrolu elmasi varsa, turkiyeninde ucuz is gucu var. nitekim sadece su rakam nijeryadan cokda farkli durumda olmadigimizi anlatmaya yetiyor: turkiyedeki zenginligin %53u nufusun %1inin elinde.
Fakirler zenginlerden daha çok çocuk yapıyor bırak yapma seninle birlikte son bulsun işte
Nijerya'da müslüman nüfusun yoğun yaşadığı kuzey bölgesi fakirlik, hastalık, yüksek suç oranı ile biliniyor. Boko Haram'da orada türedi. Ancak kuzeyde ki müslümanlar otonomiye sahipler. Bu yüzden merkezi hükümetin kontrolünde değiller. Hristiyan ve geleneksel dinlere mensup kesim çoğunlukla ülkenin güneyinde ki sahil kesiminde yaşıyor. Fakirlik, hastalık gibi sorunlar olmadığı gibi, suç oranı o bölgede düşük. O bölgeye Afrika'nın Avrupa'sı denir. Netekim Nijerya'lılar kuzeyin Nijerya'dan ayrılmasını ister. O zaman sorunlar bitecektir.