Muhtemelen İlk Kez Duyacağınız, 17 Farklı Ülkeden 17 Farklı Tuvalet Kültürü!

Tuvalet kültürü diye bir şey var gerçekten. Yurt dışına çıkanlar bilir, her gittiğiniz ülkenin tuvaletinde farklı şeylere rastlarsınız ve garipseyeceğiniz birçok şey görürsünüz. Örneğin; kiminde tuvalet kağıdı, kiminde taharet musluğu yoktur.

Hal böyle olunca, biz de ülkeden ülkeye değişiklik gösteren tuvaletteki farklılıkları sizler için derlemek istedik.

İlginç bir içerik geliyor, umarız beğenirsiniz.

1. Küba

Küba'da kamuya açık tuvaletlerde, tuvalet kağıdı bulunmuyor ve siz siz olun evden dışarı çıkarken mutlaka yanınıza bir tuvalet kağıdı alın. Gün içinde illa ki lazım olacaktır.😁

2. Fransa

19. yüzyılın sonlarına doğru, Fransa'da yaklaşık 1200 tane açık hava tuvaleti varmış. Şu anda ise aktif olarak kullanılan sadece bir tane açık hava tuvaleti var ve geri kalan hepsi yıkılmış.

3. Japonya

Japonya'da tuvalete gidildiğinde dikkat edilmesi gereken şey oldukça farklı. Burada önemli olan şey tuvalete hangi yönde oturmanız gerektiği ile ilgili alakalı. Her türlü tuvaletinizi yaparsınız tabii ama sizden sonra tuvaleti kullanacaklar için kötü bir vaziyette kalmasa daha iyi. Hem ne demişler; ''Nasıl bulmak istiyorsan, öyle bırak.''.😁

4. Meksika

Meksika'da tuvalet kağıtlarını tuvaletin içine atmanız kesinlikle önerilmiyor çünkü kanalizasyon sisteminin iyi olmamasından dolayı, tuvaletin içine atılan tuvalet kağıtları tuvaletleri tıkıyor ve çok zor açılıyor.

5. İsveç

İsveç'te halka açık olan tuvaletler, para ile iş yapıyorlar. Türkiye'de bu duruma çoktan alışmıştık ama yurt dışında çok aşina olduğumuz bir uygulama değildi bu. Hele ki İsveç'te hiç beklemiyorduk, ne yalan söyleyelim.😁

6. Çin

Çin'deki durum çok acayip. Yıl 2017 oldu ama birçok yerde tuvaletler fotoğrafta gördüğünüz şekilde. Oldukça ilkel yani. Kazılan çukurlara tuvaletlerini yapıyorlar ve tuvaletler inanılmaz pis.

7. Rusya

Rusya'da da durum Çin'den farksız açıkçası. Çoğu bölgede tuvaletler istenilen düzeyde değil. Gördüğünüz gibi kötü durumda olan birçok tuvalet var ve bazı bölgelerde, aynı Çin'deki gibi, hala çukur kazılarak tuvaletler yapılıyor.

8. İskoçya

İskoçya'daki tuvalet kültürüne, şu ana kadar saydıklarımızın içinden en tuhafı diyebiliriz. Şöyle ki; siz tuvaletteyken birisi kapınızı çalıp bir anda içeri girebilir.😁 Şaşırdınız değil mi? Tabii bu olay bir ihtiyaç doğrultusunda yapılıyor, yani kapınızı çalan kişi muhtemelen sizden bir şey isteyecektir. Örneğin; peçete.

9. İspanya

Şöyle bir manzara ile karşılaşıldığı zaman hangisine tuvalet yapılacağı ile alakalı küçük bir ihtimal olsa da kafa karışıklığı olabilir. Olur da İspanya'ya gideceğiniz tutarsa, öncesinde dersinize iyi çalışın ve sıkıntı yaşamayın.

10. Antarktika

Antarktika'da tuvaletlerdeki sıkıntıdan ziyade başka bir durum söz konusu. Bölgede kanalizasyon sistemi yeterince gelişmemiş durumda. Bu yüzden de atıklar okyanusa akıyor ve çevre kirliliğine yol açıyor.

11. İrlanda

Araştırmalara göre İrlandalılar halka açık tuvaletleri kullanmaktan hoşlanmıyor. Tuvaletlerin pis olduğunu düşünüyorlar ve olabildiğince kendi evlerindeki tuvaletleri kullanmaya özen gösteriyorlar.

12. Güney Kore

Güney Kore'de ise tuvalet çalışanları genelde kadın. Diyeceksiniz ki, ''E ne var bunda?''. Ancak, sizin de bildiğiniz gibi Türkiye'de tuvalet çalışanları genelde erkektir ve bu durum dünyadaki çoğu ülkede geçerli.

13. Brezilya

Meksika'dakine benzer bir sıkıntı da Brezilya'da mevcut ve ülkenin kanalizasyon sistemi çok iyi durumda değil. Özellikle tuvalet kağıdı gibi gideri tıkayıcı maddeleri tuvalete atmaktan uzak durun ve olası bir sıkıntının oluşmasına izin vermeyin.

14. Hindistan

Hindistan'ın %53'ünde tuvalet bulunmuyor. İnanılmaz ciddi bir oran bu ve ülkenin genelinde gözle görülür bir şekilde tuvalet hatta temizlik sıkıntısı mevcut, çünkü insanlar tuvalet olmadığından dolayı, fotoğraftaki gibi, herhangi bir yere tuvaletlerini yapabiliyorlar.

15. Mısır

Mısır'da halka açık alanlarda tuvalete gitmek istediğiniz zamanlarda yanınızda mutlaka cüzdanınızı da bulundurun. ''Niye?'' diye soracak olursanız; tuvalet kağıtları paralı da ondan.😁 Ya da yanınızda tuvalet kağıdı ile gezin, hangisi kolayınıza geliyorsa.😁

16. Ukrayna

Sıradaki ülke Ukrayna; fakat ülke genelinde olan bir sıkıntıdan bahsetmeyeceğiz bu sefer. Ukrayna'daki yetimhanelerde, çocuklar tuvalet yerine kazılan çukurlara tuvaletlerini yapıyor. Fotoğraf çoğu şeyi açıklıyor ve görüntü gerçekten de içler acısı.

17. İzlanda

Son olarak İzlanda'dan bahsedeceğiz ama diğerlerinin aksine eğlenceli bir bilgi ile geliyoruz. Güzel bir şekilde son verelim içeriğe öyle değil mi?😁 Ülke genelinde, halka açık olan erkekler tuvaletinde, tuvalete eğlence katmışlar. Örneğin; pisuvarların içine anonim erkek fotoğrafları koymuşlar ve tuvaletinizi bu fotoğrafların üstüne yapıyorsunuz. Kabul edelim ki tuhaf ama yaratıcı.😂

Popüler İçerikler

Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
YORUMLAR
10.04.2017

herhalde hindistan da doğan çocukların hastalıklı 2 başlı 3 bacaklı olmasının en büyük sebebi bu

11.04.2017

Onun sebebi, özelikle Güney Hindistan'da akraba evliliğinin çok yoğun olması. Tabi buna 1.5 milyarlık nüfusu ve hızlı doğum oranını da eklediğinde genetik bozuklukların daha çok görülme sebebi bu olabilir.

12.04.2017

18. TÜRKİYE de insanın ağzına sıçıyorlar, hala götten ayrılmıyor millet....

11.04.2017

Size ev tuvaletlerinin tarihini anlatayım. Gülmeyin:)) İlk kez İngilterede zengin malikanelerde kurulmuş modern ev tuvaletleri. Londrada herkes tuvaletini dışarda giderirmiş. Sonra zenginler evlerinde küçük bir odada tuvalet deliği açmışlar. Ancak bu tuvaletlerin gideri yokmuş. Bir hizmetçinin görevi bu tuvalet deliğini belli aralıklarla temizlemekmiş. Sonra evlerde koku oluşmaya başlayınca gider oluşturup su ile tuvalet pisliklerini Times Nehrine boşaltmışlar. Bunu ilk kez düşündüklerinde dışkının suda çözülebileceğini zannetmişler. Ancak Times Nehrine akan bu pislikler zamanla şehirde hastalıklara neden olmaya başlamış. Bunun nedenini araştıran görevliler artan bu hastalıkların sebebi fakirlerin dışarda yaptıkları pislikler demiş.

11.04.2017

Sonra fakir mahallelerde bile tuvaleti evde yapma zorunluluğu doğmuş. Ancak bu hastalıkların daha da artmasına neden olmuş. Daha sonra inceleme yapan mühendisler tuvalet pisliğinin aslında suda çözülmediğini hatta şehrin içme suyu şebekelerine sızıntılar olduğunu farketmişler. Meğer herkes evden bu içme sularına hatıralar bırakıyormuş. Sonra şehir planlamacıları oturup kanalizasyon sistemlerini iptal etmeyi düşünmüşler. Ancak bunun çok masraflı olacağını düşünmüş olacaklar ki neyse boşverin içme sularına klor kireç ya da kimyasal basın demişler. İşte modern kanalizasyon sistemleri böyle müthiş bir öngörü ve basiret ile kurulmuş ve günümüze gelmiş!!

TÜM YORUMLARI OKU (26)