Moody's 'Uç Önlem Alma Riski Arttı' Dedi: 18 Türk Bankasının Kredi Notu Düşürüldü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Türkiye'den sonra Türk banklarının da kredi notunu düşürdü. 

Kredi notunun düşürülmesine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi 👇

“Not indirimi esas itibariyle ülkenin dış kırılganlığının önemli derecede artarak bankaları, yatırımcı güveni ve mudi davranışındaki ani değişikliklere karşı daha fazla riske maruz bırakması, Hükümetin mudilerin yabancı para erişiminin sınırlandırmasını da içerebilecek, daha fazla uç önlem alması riskinin artması, faaliyet ortamının daha da bozularak bankaların ödeme gücü göstergelerinde zayıflamaya neden olmasını yansıtıyor”

Kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye'nin Makro Profili'ni “Zayıf-”den “Çok Zayıf+”ya indirdi.

Moody's, Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü: 'Döviz Rezervi Zayıf'

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
19.06.2019

Ülkenin beceriksizlik, bilgisizlik, cukkalama yüzünden getirildiği bu durum için Halktan özür dileyen var mı??? Çok hassaslar ya!!!

Türkiye' de zaten şişirilmiş bir ekonomi var. Emin olun o rakamlar hep havadan sudan sahte balon rakamlar. Bankadaki tüm paraları nakit almaya kalksanız, bankada ciddi ciddi o rakamlarda nakit yok. En basitinden, şubeden kred çekiceksiniz. misal sadece 20.000 anında onu bile veremiyorlar. ellerinde yok. Bu karlar vs hepsi yalan. şişirme.Bankaların o paralı gerçekten yok. Dijital rakamlardan ibaret ekonomi yaratmaya çalışıyorsunuz eskiden para basardınız şimdiyse taktik bu. Kaç kişi maaşının tamamını eline nakit olarak alıyor ki ?

Olsun önemli değil hedef 2023 ver mehteri

TÜM YORUMLARI OKU (4)