Meksikalı Uyuşturucu Baronu El Chapo'nun Oğlu Polis Tarafından Yakalanınca, Şehir Savaş Alanına Döndü

ABD'de müebbet hapse çarptırılan uyuşturucu karteli lideri El Chapo'nun oğullarından biri polis tarafından yakalanınca, Meksika'nın Culiacan kenti savaş alanına döndü. Ağır silahlı çete üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıktı. Kentte şiddetin tırmanması ardından Ovidio Guzman serbest bırakıldı.

Ovidio Guzman'ın devriye gezen polis ekipleri tarafından yakalanması ardından, çete üyeleri polis ve asker ile çatışmaya girdi.

Kamu Güvenliği Bakanı Alfonso Durazo, basına yaptığı açıklamada, ülkenin batı eyaleti Sinaloa'nın Culiacan kentinde El Chapo lakaplı Joaquin Guzman’ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez'in rutin bir devriye sırasında polis tarafından yakalandığını belirterek, daha sonra kartel üyelerinin güvenlik güçlerine ateş açtığını kaydetti.

Bakan Durazo, çete üyelerinin caddeleri kapattığını, araçları ateşe verdiğini ve kentte paniğe neden olduğunu ifade etti.

Durazo, ayrıca kentin güvenliği için operasyonu durdurduklarını açıkladı.

📷 EPA

Ardından kentte şiddetin önlenmesi amacıyla Ovidio Guzman'ın serbest bırakıldığı açıklandı.

📷 Reuters

Guzman ailesinin avukatlarından Jose Luis Gonzalez Meza, yaptığı açıklamada Ovidio Guzman'ın 'hayatta ve özgür' olduğunu belirtti.

Sinaloa Valisi Quirino Ordaz Coppel, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Culiacan kentinin güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, halkı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

📷 AP

Ülke basınında yer alan haberlerde, kentte çıkan kargaşa sırasında 30'a yakın mahkumun ceza evinden kaçtığı aktarıldı.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador güvenlik kabinesini toplayacağını açıkladı.

📷 Twitter

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"El Chapo" (Bücür) lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman, 2001 ve 2015'te iki kere yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmış, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Guzman, ABD'nin New York eyaletinde görülen davada temmuz ayında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Oğlu Ovido Guzman, uyuşturucu kartelinin liderlerinden biri olmuştu.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
18.10.2019

Tayyibin katil oğlu serbest, diger ayakkabi kutucusu katrilyonlar çalan Bilal serbest, sinan çetinin polis katili oğlu serbest, binlerce suçu olan Sedat Peker serbest, bunun gibi yüzlerce örnek var. Bilenler zaten biliyor da şimdi size pkk mit ışid, 15 temmuz, madımak, gezi konularında devletin yaptığı pislikleri yazmayim, Meksika ne biçim ulkeymis diye düşünenler ülkeyi yöneten siyasetçilerin emniyetin mit'in yaptıklarını bilse Meksika'ya şükreder. Pkk'yi kuran aslinda Mit daha ne olsun onların bir uyuşturucu baronuna gücü yetmiyor diye düşünüyorsanız bizde de hem maddi hem cinsel hem kafa hem ruh hem siyasi olarak insanları sömüren kandıran cemaatlere bir şey yapmıyoruz yapamıyoruz hatta devlet bizzat destekliyor sonra darbe olunca kandırıldık diyerek sıyrılıyorlar işin içinden...

18.10.2019

Burada olan olayların biraz daha şiddete dayalı versiyonu sadece. Bizde her şey siyasetle, para ile çözülüyor. Bunlarda da savaşla, gürültü patırtıyla.

18.10.2019

ABD ne kadar düşman gözükse de en büyük destekçisi Meksika Çetelerinin

18.10.2019

Akp, Pkk, Işid ve ülkemizdeki artı diger ülkelerdeki birçok orgut cemaat, şirket ve siyasi partinin en büyük destekçisi oldukları gibi... Medya Abd bir yere barış götürüyor anlaşma sağlandı diyorsa orda çok kirli işler dönüyordur burda da şimdi trump ve tayyip anlaştı tabi hepsi kendi secmenlerini kandırmak için zaten hepsi senaryoydu yalandan oynadılar

TÜM YORUMLARI OKU (29)