Koronavirüsle Mücadelede Almanya’nın Dikkat Çeken Başarısı

Yeni tip koronavirüse bağlı ölüm sayısı 10 bini geçerken, Almanya'nın salgın hastalık döneminde yaşadığı süreç uluslararası kamuoyu tarafından 'Mucize' olarak tanımlandı. 15 binden fazla aktif vakanın görüldüğü ülkede ölüm sayısının 44 olması, 'Koronavirüse bağlı ölüm oranı en düşük ülkelerden biri' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

15 bin vakaya 44 ölüm

Çin’den sonra vaka sayısının en çok olduğu ülkelerin başında gelen İtalya’da 41 bin vakaya karşılık 3 bin 400 kişi yaşamını yitirirken, Almanya’da 15 bin vaka görülürken sadece 44 kişinin yaşamını kaybetmesi dikkat çekti.

Almanya’daki Salgın Hastalık Kontrol Ajansı Robert Koch Enstitüsü’nün verdiği resmi rakamlara göre Almanya’da ölüm sayısı küresel anlamda diğer ülkelerin bir hayli gerisinde.

Ölüm oranı İtalya'da 8.2, Almaya'da 0.29

Son veriler ışığında Almanya’da koronavirüse bağlı ölüm sayısı yüzde 0.29 seviyelerinde. İtalya’da bu oran yüzde 8.2.

Dünya Sağlık Örgütü’nde görevli olan Richard Pebody, “Bunun sebebini bulmamız çok zor. Farklı kombinasyonların birleşimi olduğu için net bir cevabımız yok” dedi.

Yatak kapasitesi önemli

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, yoğun bakım yatağı sayısının koronavirüs ile mücadelede kritik önemi olduğunu uzmanlara dayandırarak aktardı. Almanya’da şu an oksijen desteği olan yoğun bakım sayısının 25 bin olduğu bilinirken, Almanya’nın Avrupa’daki komşularına oranla bu soruna daha hazır olduğu görülüyor.

Fransa’da yaklaşık 7 bin yoğun bakım yatağı bulunurken, İtalya’da bu oran 5 bin seviyelerinde. İngiltere’de de yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi var.

Günde 12 bin kişi test olabiliyor

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charite Hastanesi’ne bağlı Viroloji Enstitüsü Direktörü Christian Drosten, “Erken tanı da önemli bir faktör olabilir. Biz ülkede bu hastalığı çok erken tespit ettik. Dolayısıyla tanı ve belirlemede öndeyiz” dedi.

Almanya’da bağımsız laboratuvarların bir ağı olduğunu belirtilirken, laboratuvar ortamında koronavirüsle mücadelede çalışmaların vaka sayısının düşük olduğu ocak ayında başladığı açıklandı. Ülkede çok sayıda laboratuvar olması ayrıca ülke çapında testlerin yapılmasını da hızlandırdı. Şu anki verilere göre Almanya’da günde 12 bin kişi koronavirüs için test olabiliyor.

"70’inden fazlası 20 ile 50 yaş aralığında"

Almanya’da koronavirüs tespit edilenlerin oranında da gençlerin yoğun olması dikkat çekti. 

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, “Almanya’da şu ana kadar koronavirüs tespit edilenlerin yüzde 70’inden fazlası 20 ile 50 yaş aralığında. İlk hastalar İtalya ya da Avusturya’daki kayak tatilinden dönenler oldu” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede öne çıkan iki ülke Güney Kore ve Singapur ile ilgili içeriklerimiz için 👇

Güney Kore'nin Koronavirüse Karşı Güçlü Duruşu ve Uyguladığı Stratejiler Tüm Dünyada Örnek Teşkil Etmeyi Sürdürüyor!
Kağıdınızı Kaleminizi Hazırlayın! Singapur’un Koronavirüse Karşı Alıp Başarılı Olduğu Önlemleri Açıklıyoruz

Popüler İçerikler

Polis Diğer Polislere Ateş Açtı: 2 Polis Şehit Oldu
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR

İtalya testlerde Covid 19 çıkan herkesin ölümünü ona bağlarken, Almanya Covid 19 çıkanlar içinden ölenlerin büyük kısmını kalp krizi, çoklu organ yetmezliği gibi şeylerle açıklıyor. Hastalık çoğunlukla kronik hastalıkları olanları vurduğu için Almanya'da rakamlar düşük gözüküyor. Bu bir çeşit hileli yaklaşım. Kronik hastalığı olmayanlarda ölüm oranı düşük. Aynı kriterler olmadığı için sonuç bu kadar farklı. Aslında Almanya'da da çok daha fazla insan ölüyor.

20.03.2020

Bir dakika, ya bunlar bizi kıskanıyorlardı ama. :)

20.03.2020

Resmen şov yapıyolar müthiş iş başarıyolar darısı bizim başımıza çok çok daha az ölümler yaşanır hatta hiç olmasın tek temennimiz bu yönde

TÜM YORUMLARI OKU (19)