Koronavirüs Hakkında Yanılan ve Milyonları Yanlış Yönlendiren İsimler: Kimisi Kelle Paça Önermiş, Kimisi Gen Farkından Türkler Etkilenmez Demişti

Koronavirüs henüz Türkiye'de görülmeden önce sık sık televizyonlara ya da çeşitli yayın organlarına çıkarak konuşan isimler, o günlerde Türkiye'nin bu salgından etkilenmeyeceğini ya da bu salgının bir ekonomik olay olduğunu söylemişlerdi.

Hatta, Canan Karatay salgından korunmak için kelle paça içmeyi önermişti...

İşte o isimlerin insanları yanlış yönlendiren konuşmaları:

Koronavirüs hakkındaki konuşmaları ile halkı yanıltan o isimlere gelen tepkiler:

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
28.03.2020

onedioooo yanlış hatırlamıyorsam paylaşmıştınız sizde tuzla gargara falan diye 😡

28.03.2020

Ya kesip kesip alıyorsunuz pes yani. Oytun hocanın dediği Corona antijeni olan ACE2 Porteini türk ırklarında daha az o yüzden Türk ırkında daha az tutunucak yeri var demek istiyor daha az yakalanır durumda diyor ama nereye çekerseniz işte klasik Onedio haber sitesi değil sosyal medya sanki. Kötüsünüz.

29.03.2020

Türklerde bu proteinin az eksprese olduğunu gösteren net bir araştırma yok. Virüsün ace2ye kesin bağlandığı belirsiz. Henüz net değil. Son yapılan araştırmalarda ayrıca asyalılarda daha yüksek ace2 olmadıgı belirtildi. Bir dr. Olarak halkı bu şekilde yönlendirmesi oldukça yanlıştı. Bazı kişiler bunu Türklere hastalık bulaşmaz olarak anladı önlem almaktan vazgeçti. Türkiye bir çok ırktan birey taşıyan genomik havuzu çok geniş bir ülke. Virüsün Ace2ye kesinlikle bağlandigi gösterilse ve turklerde daha az eksprese oldugu kesin olsa dahi (Kİ BU YANLIŞ) boyle bir laf edilmez. Kim türk kime göre türk? Bilim atıp tutulacak varsayım yapılacak birşey değil. Araştırmadan da kimseyi savunmayın. Bu virüsün bulasiciligi burda da farklı değil ve sayı da gitgide artıyor.

28.03.2020

Şu Oytun da tam şarlatan. Deli teyzeye ise yorum bile yok!

29.03.2020

Medya maymunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu. İsterse ordinaryus profesör olsun. O savunduğun adam Korona'dan Türkiye'de asla Çin'deki gibi bir salgının olmayacağını, hızlı yayılım beklemediğini söylememiş miydi? Bak ne oldu şimdi?

TÜM YORUMLARI OKU (22)