Kontrol Noktasından Geçerken Silahla Video Çeken Suriyeli Şahıs Gözaltına Alındı: 'Beraberliğimizi Zedelemeye Yönelik Görüntülerdir'

Hatay'da otomobiliyle jandarma kontrol noktasından geçişi sırasında elindeki tabancayla video çekip, sosyal medyada paylaşan Suriye uyruklu M.K., gözaltına alındı. Hatay Valiliği yaptığı açıklamada, sağduyu çağrısında bulunarak, 'Bu tür görüntüler kasıtlı olarak birlik ve beraberliğimizi zedelemeye yönelik provokasyon içeren görüntülerdir' dedi.

Jandarma ekipleri, dün Antakya-İskenderun Karayolu üzerindeki Ovakent Mahallesi girişinde kontrol noktası oluşturdu. Otomobiliyle kontrol noktasından geçen bir kişi ise elinde tuttuğu tabancayı cep telefonu kamerasıyla kaydedip, sosyal medyada paylaştı.

Tepkiler sonrası Jandarma harekete geçti

Tepkilere neden olan paylaşımın ardından soruşturma başlatan Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye uyruklu M.K. olduğu saptanan şüpheliyi, yakalayarak, gözaltına aldı.

Silah ve göçmen kaçakçığından sabıkası var

Hatay Valiliği ise konuyla ilgili açıklama yaparak, M.K.'nin, göçmen kaçakçılığı ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından sabıkalı olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve İlimiz Antakya ilçesi Ovakent Jandarma yol kontrol noktasından geçerken araç içinde tabanca ile poz verdiği görülen şahısla ilgili yapılan araştırma sonucunda; görüntülerdeki kişinin Suriye uyruklu  M. K. İsimli şahıs olduğu, hakkında Göçmen Kaçakçılığı ve 6136 SKM suçlarından sabıka kaydı bulunduğu tespit edilerek, yapılan istihbari çalışmalar sonucunda şahıs İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Video görüntülerindeki diğer şahısların ise Suriye uyruklu V. ve A. isimli şahıslar olduğu, iki şahsın kimliksiz olmaları nedeniyle yirmi gün önce sınır dışı edildikleri öğrenilmiş olup bu şahısların açık kimlik bilgilerinin tespit çalışmalarına devam edilmektedir.

Bu tür görüntüler kasıtlı olarak birlik ve beraberliğimizi zedelemeye yönelik provokasyon içeren görüntülerdir. Bu konuda vatandaşlarımızın sağduyulu duruşundan dolayı teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

İlginizi çekebilecek diğer haberler👇

Beş Gündür Karantinadaydı: 35 Yaşındaki Leyla Gür Evinde Ölü Bulundu...
Yozgat'ta Bir İnşaat Kazısı Esnasında, İçinde Sarkıt ve Dikitler Olan Yeraltı Mağarası Keşfedildi
Formula 1 Araçları İstanbul Etabının Tanıtım Filmi İçin Galata ve Eminönü'nü Turladı

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
10.11.2020

Birlik ve beraberliğinizi sikiyim sayın valim

10.11.2020

Senin amk ben elin silah tutuyorsa siktir git ülkende savaş. Ülkelerinden göt korkusuna buraya kaçıyorlar burda şov yapıyorlar, mk korkağı gözünün rimelini sikeyim senin. Bu fahişeleri ülkeye sokanı vereceksin bunların ellerine.

10.11.2020

Din kardeşimiz diye diye doldurdunuz ülkeye teröristleri dininizide kardeşinizide

TÜM YORUMLARI OKU (29)