Kızılay'ı Kana Bulayan Bomba, Şanlıurfa'dan Ankara'ya Otobüsle Getirilmiş

Ankara Kızılay’da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan patlayıcıların Şanlıurfa’dan kurye tarafından bavul içinde otobüsle Ankara Otogarı’na getirildiği ortaya çıktı.

Kızılay’da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında kullanılan patlayıcıların Şanlıurfa’dan bir kurye tarafından otobüsle Ankara’nın otogarı AŞTİ’ye getirildiği ortaya çıktı. 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre bir bavul içine saklanan patlayıcılar, burada bombacı Seher Çağla Demir ile olayın organizatörü Vahit A.'ya teslim edildi.

Şüphelilerin ifadelerine göre, saldırıda kullanılan patlayıcılar Kobani’den Şanlıurfa’ya getirilerek gömüldü. 11 Mart günü ise M.V.D. adlı kurye, amonyum nitrat ve balmumuyla güçlendirilmiş, TNT-RDX türü patlayıcıları bavula koyarak otobüsle Ankara’ya getirdi. M.V.D’yi AŞTİ’de karşılayan Seher Çağla Demir’ve sevgilisi olduğu söylenen firari terörist Vahit A., bavul içindeki patlayıcıları teslim aldı. 

AŞTİ’deki güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından 3 ismin buradaki bir kafede oturdukları tespit edildi.

Fotoğraf: HaberTürk

Bir bavul dolusu patlayıcının nasıl rahatlıkla AŞTİ’den çıkarıldığı ya da otobüsün Ankara’ya gelirken neden yolda hiçbir aramadan geçirilmediği soru işaretleri yarattı. AŞTİ’deki kameraların da yetersiz olduğu, bombacıların görüntülerinin net olmadığı öğrenildi.

Çağla Seher Demir ve Vahit A. ise saldırıdan bir gün önce Ankara’nın ilçeleri Kızımcaham-Çamlıdere civarında araca yükledikleri ve düzeneği hazırladıkları değerlendiriliyor. Canlı bomba Çağla Seher Demir’in Ankara’ya otobüsle geldiği belirlenmişti. Saldırıda kullanılan BMW marka beyaz aracı ise Vahit A.'nın başkente getirdiği ve burada buluştukları tespit edildi.

Cumhuriyet

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
18.03.2016

o aşti'den içeri istesen ceset bile sokarsın o kadar başıboş ve boktan bir terminal, girişe 2 tane dayı koymuşlar yalandan dedektörün başında duruyolar, o kodumun dedektörünün de çalıştığından emin değilim çünkü ben her geçişte cep telimi çıkarmıyorum o da ötmüyor ;)

18.03.2016

Olaylar oluyor, masum insanlar ölüyor, canlar yanıyor.. Detayları herşey bittikten sonra öğreniyoruz. Madem bu kadar kamerayla donatılmış bir ülkedeyiz. Neden tespit edilemiyor aranan bu şahıslar ? Bu işte bir terslik yok mu ?

18.03.2016

Çünkü eğer yapmayı planladığın şey birini protesto etmek değilse, (ki protesto etmenin de suç olduğu bir ülke haline geldik) yapmadan önce tutuklayamıyorlar seni. Çok sevgili başbakanımız böyle açıklamıştı durumu. Bu tür özgürlükler konusunda çok hassastır akp hükumeti. Hiç kimseyi haksız yere suçlamazlar...

18.03.2016

Şu "HDP ye oy verenler yüzünden böyle oldu" diyen ergen zekalı salaklara sormak lazım. 7 hazirandan önce 324 vekili vardı akpnin şimdi 317 vekili var. 7 vekillemi yönetiyordunuz bu ülkeyi? Ecevit Öcalan'ı getirdiğinde 75 vekille azınlık hükümeti sahibiydi, 4,5 katı vekiliniz var ne boka yarıyorsunuz? "Efendim getirdi de ne oldu asamadılar" diyen mal oğlu mal onun iktidarı 3 sene sürdü sizinki 15 sene asınca olacaksa siz 15 senedir niye asmadınız? "Efendim Ecevit getirmedi Amerika verdi" azcık dış politika bilseydi seninkiler 75 vekilli hükümet kadar ittifak kurmayı öğrenirlerdi. "Efendim başkanlık olsa böyle olmazdı" hangi yetki eksik reisinizde? yetkiyi hukuku taktığımı var? Can dündar için hukuku ezeceğine PKK için ezse (ki asla kabul edilemez bence) bumilliyetçi %60 kitle çok mu itiraz edecek? ne söylesek mal bir cevap daha veriyorsunuz çünkü açıkça diyemiyorsunuz "KARDEŞİM ÜLKE VATAN MİLLET BİZ BUNLARDAN ANLAMAYIZ, BEN MENFEATİME BAKARIM BEN GÜÇLÜDEN YANA DURURUM" diye.

TÜM YORUMLARI OKU (6)