Kılıçdaroğlu'ndan İktidara Çağrı: 'Genel Karantina İlan Edilsin, Faturalar Faizsiz Ertelensin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınına karşı yurttaşlara yönelik yapılan “evde kal Türkiye” kampanyalarının sonuç vermediğini belirterek, iktidara, sokağa çıkma yasağı, genel karantina uygulamasıyla “evde tut” sürecini başlatmasını istedi.

Ana muhalefet lideri doğalgaz, elektrik faturalarının faizsiz olalak ertelenmesi, işveren örgütlerinin de işçi çıkarmamaları için fedakarlık göstermeleri gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 9 maddeden oluşan önerilerini Twitter hesabından paylaştı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, iktidar kanadından gelen “Herkes kendi OHAL'ini ilan etsin” açıklamalarına dikkat çekerek, OHAL'e başvurulmaması gerektiğini, salgını kontrol altına almak için İl İdare Yasası ve Umumi Hıfzısıhha Yasası hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağını ifade etti.

"Geniş, yaygın ve etkin sokağa çıkma yasağı uygulanlanmalı"

Erdoğan'ın dün açkıladığı 7 maddelik önlemlerin tek başına yeterli olmayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, geniş, yaygın ve etkin sokağa çıkma yasağı uygulanması istedi.

Erdoğan'ın açıkladığı tedbirlerin detayları 👇

Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı ve Ekledi: 'Gönüllü Karantinaya Devam'

Erdoğan'ın “Fedakarlık yapmamız gereken döneme girdik” sözlerini de anımsatan Kılıçdaroğlu, döviz kuruna endeksli hazine garantili köprü, tünel, yol hastane ve havalimanı işletmecilerine yönelik ödemelelerin TL'ye çevrilerek 1 yıl süreyle ertelenmesini istedi.

"Faturalar faizsiz ertelensin"

Kılıçdaroğlu, doğalgaz, elektrik faturalarının faizsiz olalak ertelenmesi, işveren örgütlerinin de, çalışanların iş akdine son vermemesi için üzerine düşen fedakarlığı yapması gerektiğini, işçi çıkarma yasağına ilişkin yasal düzenlemelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
YORUMLAR
28.03.2020

Yapılması gereken ahlâki ve vicdani şeyleri dile getirenlere ülkede "muhalefet" deniyor. Bunun dünyada örneği yoktur herhalde.

Pasif Kullanıcı
28.03.2020

yapmayacakları ortada da sen ben bunları önerdim bunlar kabul etmedi modunda siyaset izliyorsan yanlış bence. türk halkına hurileri nasıl sikceğini anlatsan daha geniş bir kitleye ulaşırsın ulaştığın kitlenin bilinç altına yavaş yavaş yerleştirirsin bu tür insani durumları. geleceğe yatırım da yapmış olursun hem. bide böle deneyin.

Pasif Kullanıcı
28.03.2020

chpnin her seferinde(deprem asker ölümleri yangınlar vs) iktidarın kucağına oturup birlikte aşabiliriz demesinden bunaldım ve fikrimi yazdım. beni görmezden gelip el ele ülkeyi yönetin sorun etmem inanki.

28.03.2020

O değil de, es kaza chp iktidara gelseydi siyasal islamcılar en az 50 yıl bu günleri anlatır dururdu. "Cehape camileri kapattı, cuma namazlarını bile kıldırmadı", "Yiyecek makarna bulamadık, her yerde kuyruk vardı", "İşsiz kaldık faturaları ödeyemedik" daha neler neler...

TÜM YORUMLARI OKU (10)