Kırılganlığı sadece daha çetin olarak çözmenin imkansızlığını, kırılganlıktan azade olmanın önemini anlatır. Binlerce yıldır belirli hatalara rağmen varlığını sürdüren biyolojik, ekonomik sistemlerin antikırılganlığa erişmesi sayesinde bu başarıya ulaştığını belirtir.
Birinci derecede önemli olan zihinsel antikırılganlığın reçetesini ise iyi bir eğitimle bağdaştırmaz. Hatta üniversiteleri yukarıdan aşağıya bir bilgi akışı sundukları, eleştirelliği güdülemedikleri için eleştirir. Taleb meşhur Antikırılaganlık kitabında tarihsel bir analiz yaparak insanlık tarihinde üniversite sıralarında, kuralları sürdürerek ortaya çıkmış ve devrimsel etki bırakabilmiş bir olay olmadığını söyler.
Çağın en büyük filozofları ne ara migrosta makarna alana kişisel gelişim kitabı bedavadaki kişisel gelişim yazarları oldu. Hani son zamanlarda diplomaları sahte çıkan tipler. Hani varolmayan ülke vatandaşları. Peter Pan’in gözü yaşlı.
yukardakilerden tek bir tanesine bile katilmiyorum...üfürükten tayyare!!!! kim icin bu süslü laflar....alin teriyle para kazanip coluk cocuk gecim derdindeki emekciler icin mi....üniversite bitirip issiz kalan, atanamayan , ailesine yük oldugu icin bunalima giren gencler icin mi..yada...sayamadigim milyonlar icin mi? Osmanli vatandasiymis....ne zaman ???? nerde? sen onu git reisine söyle!!!! alirsin bir YIK üyeligi, tabi üstün aforizmalarini keserse....neyse...vardir senin de müsterin...ben fikrimi söyledim...ha bu arada ben TÜRKIYE CUMHURUYETI vatandasiyim!!!