Kadınlar Anlatıyor: Toplu Taşımada Cinsel Şiddet

İstanbul'da toplu taşımalarda yaşanan taciz olayları bitmek bilmiyor!

22 Nisan 2019'da İstanbul’da metrobüste yaşanan bir cinsel saldırı vakası, kamuoyuna mağdur kadının cep telefonuyla çektiği videoyla yansımıştı.

Davanın ilk duruşması, 9 Temmuz 2019'da Küçükçekmece Adliyesi’nde görülecek.

Davacı o gün metrobüste ve şikayet sürecinde yaşadıklarını, neden video çektiğini ve sonrasında gelen tepkileri BBC Türkçe’ye anlattı.

BBC Türkçe, bu davadan yola çıkarak, İstanbul toplu taşıma araçlarında yaşanan cinsel saldırı ve cinsel taciz vakalarının nasıl ele alındığını araştırdı.

Konuya dair bazı rakamsal veriler, sadece 2015 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yaptığı bir araştırmada yer alıyor.

İstanbul’da Kamu Ulaşım Araçlarında Gerçekleşen Kadına Yönelik Cinsel Şiddetin Varlığı, Yoğunluğu ve Psikolojik Etkileri” adlı araştırma, Prof. Dr. Oğuz Polat öncülüğünde Sinem Hanözü liderliğinde, Sinem Mollahasanoğlu, Eyüpcan Esen, Emine Şimşek, Damla Boztaş, Ayşe Doğan ve Halime Başkal tarafından yazılmış.

Kaynak: BBC Türkçe

1.344 kadınla kamu ulaşım araçlarında yüz yüze görüşerek ve anket formu kullanılarak elde edilen sonuçlar, kadınların toplu taşıma araçlarında yaşanan cinsel şiddet olaylarına nasıl baktıklarına dair bilgiler içeriyor:

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kızına Şiddet Uygulayan Annenin Görüntüleri Tepki Çekti! 'Alın Sizin Olsun'
YORUMLAR
09.07.2019

Erkeklerin çoğunda idrak etme gibi bir olay yok ki. Bacaklarını açıp değiyor, toplanmak aklına gelmiyor, arkanda durup yaslanıyor rahatsızlık duymuyor. Gevşek ve düşüncesizler. Bir erkeğin yan koltuğu boşken gelip kadının yanına oturuyor. Çünkü rahat rahat o bacaklarını pergel gibi açacak!!! Kadın nasılsa bir kenara büzüşecek.

10.07.2019

Pembe otobüs çözüm değil savunma sebebi olur. Şu anda bile kadınlar kendini savunamıyorken o zaman "Sen kendin bu otobüse bindin, git pembe otobüse bin" denilecek.

10.07.2019

Pontolon daki şeyin idrar olmadığı belli idrar akışkandır bir video da göründüğü gibi sadece bir bölge ıslak kalmaz, polis ne diye tacizciyi savunuyor anlamıyorum lan işini yap senin için zanlıyı tutuklamak şikayet eden kişi nin haklarıın savunmak ne diye yok efendim idrardır o diyorsun amk işini yap.

TÜM YORUMLARI OKU (25)