Londra, Paris ve New York ise ilk 35 şehir arasına giremedi.
Guardian gazetesinin haberine göre 10 sıra birden gerileyerek 37. sıraya düşen Paris'in bu düşüşünde 2015'ten bu yana yaşanan saldırıların etkili olduğu belirtiliyor.
39. sıradaki Londra'nın hava kirliliği, trafik ve iklim nedeniyle sıralamada gerilerde kaldığı ifade ediliyor. Araştırmada kentlerin sosyo-ekonomik şartları ile sağlık, eğitim, barınma ve çevre koşulları dikkate alınıyor. Büyük şirketler iş kurmak için yer seçerken bu araştırmanın sonuçlarını da göz önünde bulunduruyor.
Liste şöyle:
2-Zürih, İsviçre
3-Auckland, Yeni Zelanda
4-Münih, Almanya
5-Vancouver, Kanada
6-Düsseldorf, Almanya
7-Frankfurt, Almanya
8-Cenevre, İsviçre
9-Kopenhag, Danimarka
10-Sidney, Avustralya
İstanbul'un bu duruma düşmesini sağlayan kesinlikle mültecilerdir. Şu an mevzubahis kentte 1 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı bulunuyor. Peki bu ne demek? En az 300 bin evsiz dilenci, en az 100 bin potansiyel hırsız/tecavüzcü/kapkaçcı. Bakın, pozitif baktım olaya - 1 milyonu aşkın kişiden sadece 100 bin kişiye negatif tanım yaptım, belki de sayısı 250-500 bin aralığındadır, belki de daha yüksek, kim bilir..
Şehiri bilmem ama bana gore yaşamak için en iyi ülke Kanada
İstanbul şartları açısından geniş bir imkana sahip olabilir ama yaşamak için uygun değil.Kalabalık şehir demek bir kere iki kat trafik,iki kat gürültü,haliyle iki kat insan,iki kat risk taşır.Yani siz siz olun,bol yeşillikli olan insandan uzak bir yere taşının.Köy mesela.