İmam Hatip Liseleri Başarı Hedefini Yakalayamayınca MEB Ortalamayı Düşürdü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın imam hatip liseleri için belirlediği 2017 başarı ortalaması hedefi 73'tü. Ancak imam hatip liseleri bu hedefe ulaşamadı ve 64'te kaldı. İmam hatip liseleri hedefe ulaşamayınca da Milli Eğitim Bakanlığı hedefi küçülttü ve başarı ortalaması hedefini 64.8'e çekti.

MEB verilerine göre imam hatip liseleri başarıda son sırada kaldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ozan Çepni'nin haberine göre, Bakanlığın açıkladığı istatistiklerde genel liselerde yıl sonu başarı ortalaması 76, meslek liselerinde 67 olarak belirlenirken, imam hatip liselerinde bu ortalama 64’te kaldı. İmam hatip ortaokullarında ise yıl sonu başarı ortalaması 75.9, diğer ortaokullarda ise bu oran 76.69.

İmam hatip liseleri kitap okumada da son sırada.

Öğrenci başına kitap okuma sayılarında da imam hatipliler bakanlığın hedeflerinden geride kaldı. Bakanlık verilerine göre, Anadolu imam hatip liselerinde öğrenciler 2017’de yıl boyunca sadece 4.2 kitap okudu. İmam hatipliler, geçen yılın 8.7 hedefinin yarısını dahi yakalayamadı. MEB bu hedefi de 2018’de 4.3’te tutarak hedef küçülttü.

İmam hatipliler sanat, bilim, kültür ve spor faaliyetlerine de katılmıyor.

Bakanlığın verilerine göre Anadolu imam hatip liselerinde sanat, bilim, kültür ve spor alanlarından birinde en az bir faaliyete katılan öğrenci oranı 2015’te 33 olan oranı 37’ye yükseltse de 2017’de yüzde 66 olan hedefi yakalayamadı. Meslek liselerinde yüzde 100, genel liselerde yüzde 90’a ulaşan oran, imam hatip liselerinde yüzde 60’ta kaldı.

MEB’in 2018’de de faaliyetlerinin yarısından fazlasını dini etkinlikler oluşturacak.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın hazırladığı 2018 Yılı Performans Programı'na göre 2018’de de faaliyetlerinin yarısından fazlasını dini etkinlikler oluşturacak. Bakanlık bu yıl da genellikle imam hatiplere yönelik Kuranı kerim okuma yarışması, hafızlık ve Ezan okuma yarışması, kırk hadis etkinlik yarışması, 'Dini Kavramlar Kitapçığı' hazırlanması, imam hatipler için ‘Dost’ kitap etkinliği ve Diyanet ile birlikte binlerce çocuğu kapsayan yaz eğitim etkinlikleri hazırlıyor.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.02.2018

İmam Hatip ile bir derdim yok ama MEB'in İHL'ye bu kadar çok faaliyet yapması ve el üstünde tutması gerçekten sıkıntı. İlerde ülkeyi temsil edecek olanlar bilim adamları, sanatçılar ve sporcular olacaktır çünkü bu disiplinler evrenseldir, din gibi toplumdan topluma değişen bir olgu değildir. Keşke bu özveriyi fen ve güzel sanatlar liselerinde kullansalardı da kime diyorum ki ben, adamların umrunda bile değil neredeyse..

03.02.2018

hala bütçeleri fen liselerinden kat kat fazla

03.02.2018

İmam hatipler bunların götünde patlayacak.Bunlar kendimize çomar yetiştiririz hesabıyla herkesi doldurdular ama gidişat hiç iyi değil.Okullarda öyle pislikler oluyor ki şaşar sapıtırsınız.İmam hatipler gittikçe demorilize oluyor böyle giderse okullar müslümandan çok potansiyel ateist mezun verecek o derece bir asimile söz konusu.Buna bir yerden sonra kendi tabanları da tepki gösterecek çok geçmeden imam hatipler konusunda geri adım atacaklar

03.02.2018

zaten imam hatipte öğretmen olan bir ablayla tanışmıştım bana eksiksiz şunu dedi..biraz kafası çalışan öğrenciler ateist olup imam hatipten çıkıyor dedi..kadının kafasında türban vardı bende ateistim demişti..ekmek parası aile baskısı takıyorum bu bez parçasını demişti..

TÜM YORUMLARI OKU (114)