İlahiyatçılara Göre İmam Hatiplileri Deizme Yönelten 21 Soruya Gelen 21 Cevap

Geçtiğimiz haftalarda gündemi bir hayli meşgul eden bir konuydu İmam Hatiplilerin Deizm'e yönelme konusu. Hatta bu konu hakkında Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Günaydın bir araştırma yapmış ve bu araştırmanın sonucunda İmam Hatiplilerin Deizm'e yönelmesinin ardındaki sorular kamuoyu ile paylaşılmıştı. O sorulara şimdi ise Sözler Köşkü'nden cevap geldi.

O soruları biz de daha önce sizlerle paylaşmıştık:

İlahiyatçılara Göre İmam Hatiplileri Deizme Yönelten 21 Soru

Sözler Köşkü'nün o sorulara verdiği cevapların yer aldığı video:

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR

Burda yorum yapanların birçoğu islama inanmadığı için ya da inanmak istemedigi icin kendince bir yorum getirmis. Bu yorum yapanlar(birçogu) deist olduğu halde. Birbirlerinden zıt ve farklı görüşler içinde olduklarını görebilirsiniz. Bunlar savundugu düşünceyi bile bilemeyecek kadar aciz insanlar. İşte bunlar kendilerini de rahatlatmak amacıyla 1000 kelimelik bir kitabın anlamadiklari 1-2 kelimesine takılıp kaliyorlar(misal). Ne yazık ki bu yüzden islama her fırsatta saldırmaya çalışıyorlar. Inanmıyorsanız deistlerin yorumlarina bakiniz. Kendi inançlarını anlatmaktan çok(bayaa çok) islama saldirmaya calışıyorlar. Müslümanlara karsı çomar, yobaz vs vs gibi lafları kullanarak üste çıkmaya çalışıyorlar. Ne çıktıkları yerden haberleri var ne de söyledikleri sözlerden. Yoo benim söyledigim sözden haberim var diyen biri varsa çıksın meydana görelim. Bu 21 cevaba bi antitez üretsinde göstersin kendini. Tabi yerse!

06.05.2018

Al inandığın dinden bir ayet: Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lutuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. (Nisâ Suresi 34.Ayet) Şimdi bunu gören biri düşüneceğine sorgulayacağına gider karısını döver, öyle cahil bir ülkenin içindeyiz...

28.04.2018

Yorumları okudum . Cevap verecek bilgisi olmadan dalga geçenler , anti tezi olmadan yanlış bilgi verenler ,hakaret edenler ve videoyu izlemeden yargılayanlar. Arkadaşlar sakin olun. Eğer kendinize bu kadar güveniyorsanız Buyrun Volkan kadar olun . Biraz saygı! Okumanın önemine heryerde Bastıra bastıra haykıran bireyler değilmiyiz? Neden Volkanın İslamın Bilimsel , felsefi doğruluğunu heryerde Konuşuruz demesine Alındınız! Bir Meydan Okuma Var! Haydi İSLAM'ın Doğru olmadığını ispat edin. ......... Sende biliyorsun ki Güneş gibi ortada. Cevap vermek Onu Hertürlü Sana ispat ederim demek bilhassa Bilimsel ! Önce nelerin ispat edildiğini öğrenin Mesela EN basitinden Evrenin genişlemesi Mucizesini. Neyse... Yolunuz uzun. Ama mızıkcılık yapıp bence demek yok. Bilimsel Felsefi dedik. Sadece bir defalığınada olsa bi kere rica ediyorum araştırın arkadaşlar . Korkmayın .

Daha nasıl cevap bekliyorlardı acaba çok merak ediyorum. Ne kadar açıklayıcı olurlarsa olsun zaten hiçbir şekilde inanmayacağınız o kadar belli ki. Allah inanmayanlara kendini gösterme gibi bir şey olsaydı yine de inanmayacak insanlarla dolu . Nefsiniz sizi o kadar köreltmiş ki umarım doğruyu bulursunuz . Firavun gibi sonradan ( ölüm zamanı ) iman edenlerden olmazsınız .

28.04.2018

bak kardeşim hala dini mitolojiden örnekler verip insanları korkutarak inandırmaya çalışıyorsun.ama zaten biz o mitolojiyi reddediyoruz.mısırlıların tarihine artık 15 bin yıl öncesine kadar ulaşabiliyoruz ve musadır firavvundur yok yok öyle bir şey. deniz kalktı bize vurdu çekirgeler oğlumuzu öldürdü. Tarihde yok böyle bir şey. ha sen dersin ilk primatı allah yarattı ben bir düşünürüm.belki inanmam ama düşünürüm.çünkü ilk primata ulaşılmadığı sürece yaratıldımı yoksa tesadüfi mi çıktı onu anlamamız zor. ama şu kafanızdan tarih uydurmayı bırakın ne olur.

TÜM YORUMLARI OKU (166)