Her Derde Deva Zerdeçalın Kullanıldığı 13 Alan

Hindistan'da 'Baharatların Kraliçesi' olarak anılan zerdeçal, zayıflamadan cilt maskelerine, kanser tedavisinden saçların rengini açmaya kadar birçok yerde kullanılıyor. 

Ayrıca Hindistan'da olan geleneksel törenlerde zerdeçal, ana maddelerden biri.

Adeta mucize olan zerdeçal, tropik bir bitki olan Curcuma Longa'nın kökü.

İşte bu mucizevi bitkinin kullanıldığı 13 alan:

1. Baharat olarak kullanılır: Hint safranı olarak da bilinen ve körinin ana maddesi olan zerdeçal, çoğu Hint yemeğinde kullanılan ana baharat.

2. Yemeklere renk verir: Baharat olarak kullanılmasının yanı sıra, verdiği renkle yemekleri görsel bir şölene çevirir. Özellikle pilavın rengini değiştirmek için kullanılıyor.

Zerde tatlısının da o güzel rengi buradan geliyor.

3. Metabolizmayı harekete geçirir (dolaylı da olsa zayıflatır): Zerdeçalın metabolizmayı hızlandırma etkisi var. İçerisinde bulundurduğu "curcumin" maddesi yağ yakımına da yardımcı oluyor.

Birçok zayıflama küründe zerdeçal da bulunuyor.

4. Cilt maskelerinde kullanılır: Antiseptik özelliği sayesinde cildi temizler ve canlandırır. Yalnız verdiği renk biraz kalıcı ondan dolayı yüzünüzden iyi arındırmalısınız.

5. Saç rengini açar: Suda kaynattığınız zerdeçal köklerini, saçınıza uyguladığınızda papatya suyu gibi renginin açıldığını görebilirsiniz. Ancak fazla uyguladığınız zaman komik bir sonuç alabilirsiniz.

Yapılışı:

Zerdeçal kökünü rendeleyin, 1/4 fincan olacak, suya koyun, bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın. Kabın ağzını soğuyana dek kapalı tutun demlenmesi için. Soğuyunca bitkileri süzün.

6. Cildinizin rengini açar: Aslında sarı rengini cildinize verir. Renginizin açılması ise çok gerçekçi değil. Aslında olan olay yüzünüzdeki tüylerin rengini açması.

7. Sivilceleri tedavi eden maskelerde kullanılır: Doğal antiseptik ve anti-inflamatuar içeren zerdeçal, iltihapları da iyileştirme özelliği sayesinde sivilce tedavisi için yapılan maskelerde kullanılıyor.

Yine de tedavi amaçlı kullanacağınız her ürünü önce doktorunuza danışmalısınız.

8. Kanser tedavisinde kullanılır: Zerdeçal kansere karşı etkili maddelerden. Kanser gelişimini ve yayılmasını, hatta oluşmasını engellediğine dair bazı araştırmalar var.

Yapılan bu araştırmalar, zerdeçalın bazı kanser türlerinin tedavisinde kemoterapi ilaçları kadar etkili olduğunu söylüyor.

9. Sindirimi kolaylaştırır: Zerdeçal, Curcumin maddesini içeriyor. Bu madde, safra kesesindeki safra üretimini arttırarak sindirimi rahatlatıyor.

10. Dişleri beyazlatır: Dişleri de beyazlatan zerdeçal aynı zamanda antiseptik ve antibiyotik özelliğiyle diş ağrısı, diş eti iltihabı ve hassas dişler gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor.

Yapılışı:

Zerdeçal tozunu, dişin dışındaki plak tabakasını sökmesi için karbonatı, bakterileri ve kötü ağız kokusunu engellemesi için hindistan cevizi yağını bir kaseye koyun ve karıştırın. Ardından temiz bir diş fırçasıyla uygulayıp iyice durulayın.

11. Bağışıklık sistemini güçlendirir: Antienflumatuar (iltihap azaltıcı) özelliği, o kadar güçlü ki birçok iltihap önleyici ilaçla aynı derecede etkisi var. Bundan dolayı, vücudun yabancı maddelerle savaşma ve iyileşme sürecinde büyük oranda destek oluyor..

Yani hem hastalığı engelliyor hem de hastalığınızın çabuk iyileşmesini sağlıyor.

12. Alzheimer hastalığının tedavi sürecinde yardımcı olur: Sinir kök hücrelerinin her tür beyin hücresine dönüşme özelliği var. Yapılan araştırmalar da hasar gören hücrelerin iyileşme sürecinde zerdeçalın büyük bir rolü olabileceğini söylüyor.

13. Boya malzemesi olarak kullanılır: Hindistan'da birçok alanda kullanılan zerdeçal, baharat olarak kullanılmadan önce rengi sayesinde meşhur olmuş.

Hem kumaşların boyanmasında hem de vücut boyalarında zerdeçal fazlaca kullanılıyor.

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
07.04.2017

Onkolojinin en önemli gelişmesinin son günlere gerçekleşen kinas adlı enzimin baskılayıcıları ile ilgili olduğu görüldü.Kinas adlı protein yapıdaki bu enzimler kanserli hücreye hücre dışından giren kanalcıkların eşdeğeridir.Bir nevi telefon kabloları gibi bu kinas adlı proteinlerden hücre içine oluşturulan hatlarla, hücre dışından gelen komutları alarak olumlu yada olumsuz değişikliklere uğrarlar.2000 üzerinde kinas enzimi olup her biri hücre içine giriş yapmakta bununla da kalmayarak hücrenin merkezinde bulunan hücre çekirdeği dna ile etkileşerek hücrenin geleceğinde etkili olmaktadır.Şayet bu telefon kablolarını keserseniz hücre çoğalması ile ilgili komutları hücre genetiğine taşıyamayacak duruma gelen hücrenin çoğalmasını yani kansere yönelmesini de engellemiş olursunuz.ve kurkumin bu telefon kablolarını keser kurkuminde zerdeçalda bulunan bir pigmenttir.

07.04.2017

Kurkumin kısaca kinas enzimlerini baskılar.Böylelikle hücre dışından hücre çekirdeğine hücrenin fazla çoğalması şeklindeki komutlar gelmez ve hücre kansere yakalanmaktan kurtulmuş olur.Kurkumin tarafından baskılanarak etkisiz hale getirilen nükleer faktör-kb adlı maddenin bu baskılanışı kansere karşı korunmada en önemli noktalardan birisini teşkil eder. Aklınızda bulunsun.Ancak bir uyarıda bulunayım coumadin gibi kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyorsanız dikkatli tüketmelisiniz zerdeçal ve zencefili, çünkü kan sulandırıcı özellikleri vardır.Bu seferde kanama riski olmasın

07.04.2017

#4 maske görseline keşke Zerdeçal Törenini koymasaydınız iyiydi :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ