Hem Maddi Hem Bürokratik Külfet: 28 Günlük Eğitimin Devlete Bedeli 1 Milyar TL

10 binlerce kişinin beklediği bedelli askerlik 25 yaş 15 bin TL bedel ve 28 gün şartıyla Meclis'te. Yarın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi beklenen bedelli askerlikte beklenen gelir 6 milyar TL olarak hesaplandı. 28 günün maliyeti ise devlete 1 milyar TL olacak. 

Meclis'e sunulan bedelli askerlik yasasındaki 28 günlük eğitim şartı tartışmaları beraberinde getirdi.

Bedelli Askerlik Torba Yasayla Meclis'e Geliyor: 'Yaş 25, Ücret 15 Bin TL ve 25 Gün Askerlik'

1 milyon 324 bin kişiyi kapsayan bedelli askerlikten 400 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

Beklenti gerçekleşirse, 15 bin lira olarak belirlenen bedelliden devlet, 6 milyar TL gelir elde edecek.

Kişi başı maliyet 2 bin 500 TL.

Bürokrasiye de külfet olacak.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, askere alış, terhis işlemleri dahil, 7-8 ayrı grup halinde planlanan bu eğitimin, personel ve bürokrasi açısından yaratacağı külfetin de ayrı bir maliyeti olduğuna dikkat çekiyorlar.

Son söz Erdoğan'da.

AKP kurmayları, ortaya atılan önerileri son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la değerlendirdikten sonra önergelerle yapacakları değişikliklere karar verecekler. Partide, 28 günlük temel eğitimden vazgeçilmesi yönünde görüş oluşmaya başladı. Yapılan maliyet hesaplarının bunda büyük etkisinin olduğu belirtiliyor.

Bahçeli de 28 gün şartının kalkmasını destekliyor.

Bahçeli'den Bedelli Çıkışı: '28 Güne Ne Gerek Var?'

İktidara destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün Twitter hesabından duyurduğu “Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse ‘yaylalar yaylalar’ türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir” sözleri de, bu konuda oluşan havayı destekledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
22.07.2018

O 1 milyar TL nereye gidecek acaba ? 28 günlük eğitim için gelenlere kıyafet,bot, yemek vs ihtiyaçları sağlayan ve bu ihaleleri alan firmaları incelemek lazım ? Kimlere yakın çıkar acaba ?

22.07.2018

bedelli değil ücretli demeliyiz, asıl bedeli kolunu bacağını kaybeden gazilerimiz ödemiştir, bir zamanlar askerlik yapan herkes eşitti, aynı kışlada üniversite mezunu da vardı ilkokul mezunu da fakiri de zengini de ortadireği de, eşitsizlik olan ortamda bedelliler ile uzun dönemler arasında çok huzursuzluk çıkacaktır

22.07.2018

Şimdi arkadaş ben anlamıyorum gerçekten bedelli yapmak isteyen herkes okumuş , mühendis doktor gidenlerin hepsi boş gezen haytamı oluyor ? Öyle yorumlar yapılıyor ki yok vatana hizmet sadece askerlik degilmiş işini gücünü bırakıp nasıl gidicekmiş vs bu giden arkadaşların işi gücü yokmuydu. Arkalarında bıraktıları bekleyenleri yokmu yani ? Bırakın bahane üretmesin kimse gerçekten hayatını okumaya adamış önemli alanlar da görev yapan kişiler gitmesin kimse birşey demez. Ayrıca 5 ay yapılan askerligin hangi mevkide olursa olsun bir insanın hayatında problem oluşturcagını düşünmüyorum. Ama bu konu hakkında horoz gibi ötenlerin çogu 2 yıllık okudugu okulu 4 seneye uzatmış 6 senedir takılıyor orlarda okuyacagım manasıyla sonra burlarda devlete hizmet etmek sadece askerlik mı vs naralar atıyor. Sorsan ülkenın ınsanı arı gıbı vızır vızır çalışıyor 28 gün bıle kayıp onlar ıçın japonlar gıbta edıyor adeta :D

TÜM YORUMLARI OKU (8)