Hakkında Her Şeyi Bilmek İstiyorum Diyenler için Biyografileri Film Olmuş 17 Ünlü İsim

Büyük dini liderlerden yaşamış en büyük dahi mucitlere, milyonları kendilerine hayran bırakan sanatçılardan, sinema tarihinin unutulmazları arasına giren başarılı yönetmenlere kadar uzanan listemizle sizleri baş başa bırakıyoruz. 

📽 İyi seyirler...

1. John Nash

Nobel ödüllü matematikçi John Nash'in hayatı, 2001 yılında Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) ismiyle film oldu. Yapıldığı dönemde çok tutulan ve sonrasında da unutulmazlar arasına giren Oscar sahibi film, bu büyük akılla tanışmak isteyenler için iyi bir fırsat.

2. Steve Jobs

Yaşamış en büyük vizyonerlerden biri kabul edilen Steve Jobs'ın hayatı, 2011 yılındaki ölümünün ardından peş peşe film yapıldı. İlk filmi 2013 yılında Jobs ismiyle, ikinci filmi ise 2015 yılında Steve Jobs ismiyle yayınlandı. Çok yeterli olmasa da Steve Jobs'ı öğrenmeye başlamak için iyi birer referans.

3. William Wallace

İskoçya'nın halk kahramanı William Wallace'ın hayatı, 1995 yılında Cesur Yürek (Breaveheart) ismiyle beyaz perdeye uyarlandı. Ödül rekortmeni olan bu muhteşem film tamı tamına 10 dalda Oscar adayı oldu.

4. Spartaküs

Roma İmparatorluğu'nda bir köle iken büyük bir isyana öncülük edip imparatorluğa karşı ayaklanan Spartaküs'ün hayatı, 1960 yılında Spartaküs (Spartacus) ismiyle film oldu. Dönemin yüksek bütçeli filmleri arasına giren bu film de sayısız Oscar'la ödüllendirildi. Ayrıca 2010-2013 yılları arasında tüm dünyayı kasıp kavurmuş aynı isimli bir de dizisi mevcut.

5. Alan Turing

Modern bilgisayarın, bilgisayar biliminin ve yapay zekanın fikir babası olan; bizzat hazırladığı bilgisayar ile Nazi'lerin Enigma adı verilen şifrelerini çözerek II. Dünya Savaşı'nı bitiren dahi matematikçi Alan Turing'in hayatı, 2014 yılında Yapay Oyun (The Imitation Game) ismiyle beyaz perdeye uyarlandı. İzlediğinizde, tüm bu başarılarının yanı sıra tirajik bir hayat öyküsü de bulacaksınız.

6. Ghandi

Tüm Hindistan'ın kaderini değiştiren pasifist siyaset ve fikir adamı Ghandi'nin hayatı, 1982 yılında Ghandi ismiyle film yapıldı. Üç yüz bin kişilik cenaze sahnesiyle akıllara kazınan film, 8 dalda Oscar kazandı.

7. Hz. Muhammed (s.a.v.)

İslam inancına göre Allah'ın gönderdiği son peygamber olan ve İslam inancının tüm dünyaya yayılmasına öncülük eden Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatı, 1976 yılında Çağrı (The Message) ismiyle beyaz perdeye uyarlandı. Bir İslam göreneği olan Hz. Muhammed (s.a.v.)'in yüzünün tasvir edilmemesi kuralına saygı duyarak hazırlanan Hollywood yapımı bu film, İslam'ın doğuş ve yayılışını anlatmadaki başarısıyla da tüm dünyadaki Müslümanların beğenisini topladı.

8. Muhammed Ali

Cassius Clay isimli, tüm dünyaca tanınmış başarılı bir figür iken ismini ünlü islam peygamberlerinden alarak Muhammed Ali olan Amerikalı boksörün hayatı, 2002 yılında Ali ismiyle film yapıldı. Müslümanlığı seçmesi ve dünya şampiyonu olması sayesinde hafızalara kazınan boksörü merak edenler için bu film mükemmel bir kaynak.

9. Johnny Cash

Başarılı bir müzisyen olmakla umutsuz bir alkolik olmak arasında gidip gelen Johnny Cash'in hayatı, 2005 yılında Sınırları Aşmak (Walk the Line) ismiyle beyaz perdeye uyarlandı. 20. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri kabul edilen Johnny Cash'in hikayesini daha detaylı bilmek isteyenler, bu filmi mutlaka izlemeli.

10. Stephen Hawking

Modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar Stephen Hawking'in hayatı, 2014 yılında Her Şeyin Teorisi (The Theory of Everything) adıyla film oldu. Einstein’dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilen Hawking'in hayatının anlatıldığı bu filmde, onun bilim adına yaptıklarına ve ALS hastalık teşhisinden sonra yaşadığı sarsıntılı sürece tanık olacaksınız.

11. Bob Dylan

Klasikler arasına giren çok sayıda şarkısıyla gönüllerde taht kuran Amerikalı müzisyen ve yazar Robert Allen Zimmerman nam-ı diğer Bob Dylan'ın hayatı, 2007 yılında Beni Orada Arama (I'm Not There) adıyla beyaz perdeyle buluştu. Müzik dünyasının en esrarengiz sanatçılarından olan ve Rock müziğin ilahı kabul edilen Bob Dylan'a dair her şeyi bu filmde bulacaksınız.

12. Frida Kahlo

Ruhu kadar renkli çalışmalarıyla ünlenmiş Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatı, 2002 yılında Frida ismiyle beyaz perdeyle buluştu. Sıra dışı ve cesur bir hayat yaşayan Kahlo'yu daha yakından tanımak isteyenler, bu filmi mutlaka izlemeli.

13. Charlie Chaplin

Yarattığı modern palyaço 'Şarlo' karakteri ile özdeşleşen İngiliz sinema yönetmeni, oyuncu, yazar ve komedyen Charlie Chaplin'in hayatı, 1992 yılında Chaplin adıyla beyaz perdeye uyarlandı. Filmlerinde o dönemin koşullarına göre imkânsız görülebilen mizansenlere, koreografilere ve akrobatik hareketlere yer veren Chaplin'i bu filmde usta oyuncu Robert Downey Jr. canlandırıyor.

14. Mark Zuckerberg

Kısa sürede etrafımızı saran ve yaşamlarımızı avucunun içine alan sosyal ağ Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg'in hayatı, 2010 yılında Sosyal Ağ (The Social Network) adıyla film yapıldı. Bu film, 30 yaşına gelmeden milyarder olan bilgisayar programcısı ve girişimci Zuckerberg'in bu süreçte yaşadıklarını öğrenmek için iyi bir fırsat.

15. Che Guevara

Arjantin'de başarılı bir doktorluktan Küba'da halk devrimine uzanan Marksist/Leninist lider Ernesto 'Che' Guevara'nın hayatı, yakın tarihte peş peşe film yapıldı. İlk filmi 2004 yılında Motosiklet Günlükleri (The Motorcycle Diaries) ismiyle, iki bölümden oluşan ikinci filmi ise 2008 yılında Che ismiyle yayınlandı. Eğer ki Che ismi sizde bir merak uyandırıyorsa bu filmleri mutlaka izleyin.

16. Alfred Hitchcock

Gerilim ve cinayet üstadı Amerikalı usta yönetmen Alfred Hitchcock'un hayatı, 2012 yılında Hitchcock adıyla beyaz perdeyle buluştu. Tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden olan ve klasikler arasına giren çok sayıda filmiyle adını sinema tarihine altın harflerle yazdıran Alfred Hitchcock'u daha yakından tanımak isteyenler, bu filmi mutlaka izlemeli.

17. Nikola Tesla

İnsanlığı ileri götüren icatları, akıl almaz deneyleri ve geleceğe dair çılgın fikirleriyle dünyanın insanlığa büyük mirası dahi fizikçi ve mucit Nikola Tesla'nın hayatı; 1980 yılında The Secret Life of Nikola Tesla adıyla film yapıldı. Önümüzdeki sene Tesla ismiyle yeni bir biyografi filmi daha geliyor. Merakla bekliyoruz.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
07.11.2016

muhammed alının hayatını anlatan 2014 yapımlı bır fılm var adı ı am alı .fılm muhammed alının hayatını butun cıplaklıgıyla alının kendı ses kayıtlarıyla gozler onune serıyor.belgesel nıtelıgınde bır fılm olmasına ragmen hıc benı sıkmadı ızlemenızı tavsıye ederım.

07.11.2016

Kırk Douglas'ın oynadığı Spartacus efsanedir

Ghandi diye yazılmaz. Doğrusu "Gandhi"

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ